Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Poorten open zetten

Anoniem
spaansekok
6 antwoorden
 • Beste leden,

  Ik wil een ip camera extern kunnen benaderen.
  Ik weet dat ik hiervoor een poort open moet zetten. En volgens mij moet in de router (speedtouch) ook het product toegevoegd worden.

  Heette zoiets van nieuwe spel / apparaat ofzoiets.

  Zou iemand mij stapgewijs kunnen uitleggen hoe dat nou in zijn werking gaat? een poort open zetten.. hoe weet je welke poort er open gezet moet worden etc.

  Alvast bedankt!
 • IP-cams hebben normaliter een webserver ingebouwd zodat je ze met een webbrowser kunt bekijken. Webservers werken standaard met poort 80. Deze poort dien je in de router te forwarden naar het IP-adres van de cam. Log dus in op de router en ga naar het tabblad van de setup waarin de portforwardings geregeld worden. Vul in dat je poort 80 wilt forwarden en vul bij de destination het IP-adres van de camera in. Hierbij ga ik er gemakshalve van uit dat je verder geen webserver actief hebt in je netwerk.
 • Er is inderdaad geen webserver actief.

  Voor mijn test:
  In de router poort 80 forwarden naar de destination ip cam ip adres.
  Moet ik de local network ip adres van de cam toevoegen.. of een externe ip adress.

  Volgens mij als ik de huidige ip van de ip cam invoer. Krijg ik een externe ip adress waarmee ik extern met de camera kan verbinden.

  Groetjes

  Wesley
 • Bij de destination vul je het (interne) adres van de cam in. Als iemand dan verbinding maakt met je externe IP-adres (het adres dat je van je provider krijgt) dan wordt dit doorgestuurd naar de cam. Stel even dat je externe adres 12.34.56.78 is en het adres van je cam 192.168.2.200. Als er dan iemand surft naar 12.34.56.78:80 (deze :80 hoef je er niet achter te zetten, dat doet de browser automatisch) dan wordt dit verzoek door je router doorgestuurd naar 192.168.2.200:80 en maakt 'ie verbinding met de webserver van je cam. Bij portforwarding vertel je dus eigenlijk aan de router naar welke computer of andere device in je netwerk een verzoek moet worden doorgestuurd. Bij meerdere cams (of bijv. een andere webserver waarop een website draait) moet je gebruik maken van andere poorten zodat je kunt kiezen met welk device je verbinding maakt. Heb je bijv. 4 cams dan kun je andere (vrije) poorten gebruiken om door te laten sturen. Bijv. poort 81 naar 192.168.2.201:80, poort 82 naar 192.168.2.202:80 en poort 83 naar 192.168.2.203:80. Door nu in de browser het poortnummer toe te voegen kun je kiezen welke cam je te zien krijgt. Bij 12.34.56.78:82 krijg je cam 3 te zien. Intern kun je nog steeds elke cam bekijken op z'n gewone adres.
 • Prachtig uitgelegd.

  Ik snap het volkomen. Hartstikke bedankt.
  Nogmaals bedankt.

  Gr.

  Wesley
 • Graag gedaan!
  Succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.