Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk W7 en XP maar van één kant te benaderen

Anoniem
walm
2 antwoorden
 • W7 Ultimate, SP1; XP home SP3 (2x) in netwerk
  Vanuit W7 kan ik alle XP's benaderen en de bestanden beheren. Vanuit de twee XP's kan ik wel de verschillende partities zien op de w7, maar zodra ik er één aanklik, krijg ik de mededeling dat ik niet de juiste machtiging heb. De printers op W7 zie ik ook vanuit de XP's en die werken ook vanuit die XP's.
  De XP's onderling werken ook.
  Ik zal dus wel een instelling fout hebben in de W7; heb me te pletter gezocht, maar vind geen oplossing. Ook in dit forum vind ik mijn probleem niet.
  Weet iemand raad?
 • Hallo,

  Probeer onderstaande eens, dat is wat ik gedaan heb toen ik hetzelfde probleem ondervond:

  Om van de XP op de Win7 te komen heb ik het volgende gedaan:
  Op de Win7 laptop; Bij de map die ik wil delen naar eigenschappen gegaan, dan tabblad beveiliging, kiezen voor bewerken, toevoegen, geavanceerd. Dan zoeken en in de lijst tot item NETWERK en deze toekennen, vervolgens de gewenste machteging aangegeven. (met dank aan Tips en trucs Snel aan de slag Netwerken)
  Op de XP laptop; Om van de Win7 naar de XP te komen heb ik in de registersleutel HKEY-LOCAL-MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Ianmanserver\parameters
  de DWORD waarde IRPStackSize toegevoegd, met decimale waarde 18.
  De waarde gestart met 15 en met 3 opgevoerd tot het werkte. Na elke wijziginging wel opnieuw opstarten. (met dank aan het boekwerk SchonePC windows 7 )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.