Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

** OPGELOST ** Uitbreiden / versterken draadloos netwerk

Anoniem
Leo S
4 antwoorden
 • L.S.

  Ik heb een netwerk met een Linksys WRT54G2 V1-router, firmware versie 1.0.01, aangesloten op een Zyxel Prestige 600 Series-modem (XS4ALL, ex-Demon Internet).

  De router bevindt zich op de 2e etage (zolderkamer). Op de begane grond is de sterkte van het netwerk matig tot nul, afhankelijk van de locatie. Het signaal moet door 2 betonnen vloeren, dus vandaar.

  Nu wil ik mijn draadloze netwerk uitbreiden / versterken, zodat ik op de begane grond een acceptabele ontvangst heb; ook met het oog op mijn LED-TV die verbonden is met het netwerk.

  Wie kan mij vertellen mij hoe ik dit het beste kan doen?
  Ik heb wel eens gehoord van een extra kastje (versterker) op de 1e etage, van anderen hoor ik over uitbreiding van het netwerk via het stroomnet (Homeplug??).

  Ik heb nog een oude Sweex LW140-router liggen; kan die daarvoor gebruikt worden?

  Bij voorbaat dank voor een reactie,
  Jacco
 • Kan je een kabel trekken van boven naar beneden? Dat lijkt me de zekerste oplossing. je krijgt dan wel te maken met het twee-routers-verhaal, voor info zie
  http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=70272&page=2 post # 12 en 11

  Je kan nog proberen zonder kabel aangezien je Linksys waarschijnlijk over WDS beschikt (maar een draadje is altijd beter), zie
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1260465/1
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/29515688
  http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Wireless_Bridge#Unmatched_Routers.3F
  http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=69755
 • Er loopt vast al een kabel naar boven, aangezien het isra-punt normaliter niet op zolder zit. Je zou de bestaande router naar beneden kunnen verplaatsen (instellingen blijven hetzelfde). De sweex kun je dan op zolder zetten, dhcp uit en aansluiten via lan poort.
 • Deze kwestie is opgelost: ik heb een Sitecom Wireless Range Extender (type 300N) aangeschaft en deze werkt als een tierelier. Ook het internet op mijn TV werkt prima (uitzending gemist e.d.).

  Dank voor de reacties.

  Hoe kan ik hier een " slotje" op zetten?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.