Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wired en wireless in één?

Anoniem
foureyes
6 antwoorden
 • misschien hebben jullie een tip… ik heb al sinds jaar en dag een bedrade modem-router met 4 (benutte) poorten, die tot volle tevredenheid werkt.

  nou heb ik sinds een tijdje een e-reader met wifi mogelijkheid. da's verrekte handig natuurlijk om direct van de bron boeken te kopen & te downloaden, ook eventueel in het buitenland.

  ik heb allerhande advies ingewonnen maar zonder ècht wijzer te zijn geworden.

  er is me verteld dat ik een wireless router-modem moet kopen, en dat bedrade ding het raam uit moet gooien. iemand anders zei: nee hoor, gewoon houden die handel, en er een… eh… weet ik veel instoppen. :?

  het liefst HOU ik natuurlijk dat goed werkende wired dingetje. kan ik nou nix kopen dat de zaak combineert?

  alvast bedankt
 • Als je nog een lan poortje vrij had gehad, zou een Wireless accespoint (technisch gesproken) voldoende zijn geweest.

  Nu is je beste optie een nieuw modem/wirelessrouter. Ook die heeft de 4 lan poortjes. Wel even opletten op Annex A of Annex B gesteld dat we inderdaad over adsl praten.
 • bedankt peter. ik kan zó een lan-poortje vrijmaken, want die is verbonden met een pc die ik zelden gebruik. dus zo makkelijk is het? gewoon dat wireless access point apparaat in een lan-poortje stoppen? heeft wel aparte voeding veronderstel ik?

  nogmaals dank.
 • Ja, als je een lan poortje kunt vrij maken, is een accespoint voldoende. Inderdaad wel een stroompuntje nodig. Ook natuurlijk even "kijken" naar de positie waar die komt te staan. Wireless heeft wel "last" van muren, plafonds en afstand……

  vervelend is wel dat een accespoint meestal iets duurder is dan een compleet apparaat… De logica zit alleen in het feit dat er minder van worden verkocht, dus minder populair daarom duurder..
 • tsja, die prijzen… ik zie de zotste zaken: ze worden aangeboden van zo'n 35 euro tot maar liefst 7.000! te gek toch?! ik ga voor de goedkoopste denk ik! :wink:
 • De goedkoopste is niet het juiste uitgangspunt! Er zit nogal verschil tussen zendbereik van de diverse merken en typen. Kijk naar iets met 20 / 21 dBm en met verwisselbare antenne. Als het nodig is kun je er dan ook nog een wat zwaardere antenne opzetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.