Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Switch voor router (twee aparte netwerken)

Anoniem
Maarten64
3 antwoorden
 • Korte situatieschets:

  Ik zit samen met een ander bedrijf op 1 locatie. Aangezien het andere bedrijf hier eerst was bestond er al een netwerk, momenteel werk ik draadloos op hun verbinding.

  Nu wil ik graag een eigen netwerk, met eigen wachtwoord en netwerkapparatuur. Zij hebben een Managed Router, wat mij op veel vlakken beperkt aangezien er steeds een (duur) mannetje langs moet komen om zaken in stellen.

  Kan ik zonder problemen een switch voor de router (dus direct na binnenkomst van de kabel) zetten en een extra (eigen) router er bij zetten?

  Alvast bedankt.
 • Nee zo werkt het niet, als je dat doet dan heeft 1 van de 2 netwerken internet. Immers het internet moet verdeelt worden over het netwerk, dus er moet een soort hoofd router zijn die het verdeelt.

  De ideale situatie zou zijn: Een hoofdrouter, daaraan hangt jouw router en de router van het andere bedrijf. Zo heb je 2 aparte netwerken. Ook kan je een eigen router kopen en die hangen in hun netwerk. Je hebt dan wel een eigen netwerk maar die hangt dan in hun netwerk. Ze kunnen dan niet bij jouw computers komen e.d. maar wel bij je router.
 • Dat ligt een beetje aan het type aansluiting wat je hebt. Als de provider bereid is twee ip-adressen toe te wijzen zou het mogelijk moeten zijn. Er wordt dat één ip-adres toegewezen aan de bestaande router en het tweede adres aan de nieuwe router. Dit betekent (waarschijnlijk) wel een tweede abonnement.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.