Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internet op benedenverdieping en bovenverdieping

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Op dit moment loopt mijn Gigaverbinding van beneden (modem) bekabeld naar naar boven waar een router staat. Alle poorten van de router zijn bezet en kan dus geen extra aansluitingen maken.

  Nu heb ik beneden ook nog (nu nutteloze) UTP kabel onder de vloer liggen. deze is echter niet met internet verbonden. Toch zou ik dit graag willen omdat ik voor anderen nog wel eens pc's opnieuw installeer incl. update's, of alleen update's installeer of nieuwe software.

  Nu kan ik wel steeds een draadloze verbinding maken maar moet daarvoor steeds mijn beveiligingen van mijn router aanpassen, o.a. mac adressen etc. Maar dat is iets wat ik feitelijk niet wil en als onwenselijk beschouw.

  Concreet is mijn vraag kan ik naast het modem (Ziggo, niet draadloos) bv een switch zetten waarop ik de kabel van beneden kan aansluiten en tevens de kabel die naar mijn router gaat? Een tweede kabel is voor mij geen optie en de verbinding beneden hoeft van mij niet meer dan een 10/100 te zijn, mag wel.

  Of is er een andere oplossing zonder dat ik de beveiliging van mijn netwerkje hoeft prijs te geven resp. kan vergeten te verwijderen?

  Constant boven zitten is voor mij niet mogelijk om allerlei redenen.

  Is het mogelijk om eventueel een tweede router aan de eerste te hangen zonder mijn veiligheidsnormen in gevaar te brengen? Dan zou ik eventueel via de standaard draadloze verbinding contact kunnen maken, maar wat dan als de betreffende desktop geen WIFI heeft?

  Tenslotte heb ik begrepen dat je voor cat6 UTP speciale pluggen nodig hebt. Klopt dit en zo ja welke zijn dat? Want de pluggen van mijn huidige cat6 kabel zien er voor mijn gevoel hetzelfde uit als die van de cat5.
 • Als de modem meerdere lan verbindingen heeft, dan is het een modem&router in een. Je kan dus die kabel op de modem aansluiten. Uit jouw verhaal krijg ik het idee dat dit niet het geval is.

  Je kan dan het beste je router beneden neerzetten waar je nu je switch wilt neerzetten. Vervolgens zet je dan een switch boven neer waar nu je router staat, dan gaat het hele verhaal werken.

  De reden dat ik het omdraai is omdat een router het internet routert over het netwerk en een switch verbind slechts kabels aan elkaar. Als je switch beneden staat dan heeft of je router (en dus alle pc's boven) internet, [b:716ccfc566]of[/b:716ccfc566] de pc die beneden aan die kabel staat aangesloten.

  Dat van die pluggen is ook nieuw voor mij, misschien vind je hier meer info: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewforum.php?f=22&sid=b37d694f1c9c82ec4407b8a4861e7318
 • CAT5 en CAT6 maken allebei gebruik van de zelfde connectors dit zijn RJ-45 connectors. Ze kunnen onderling uitgewisseld worden, die voor CAT6 en CAT5. Het enige verschil is dat de CAT6 connectors iets dikkere kopperen kabeltjes in de connector hebben.
 • :oops: zit hier mij even te schamen. Natuurlijk is het omdraaien het enige wat werkt. Ik zat blijkbaar even in de beroemde "tunnelvisie" vast. Maar toch bedankt blackhawkdesing voor je reactie.

  En ook tomvdvlee bedankt voor de uitleg.
 • Dat hebben we allemaal wel eens. Graag gedaan :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.