Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk houdt er ineens mee op (eminent em4570 gigalink 300n

Anoniem
None
19 antwoorden
  • Kreeg van de week een iPad van de werkgever. Maar ik moest zelf wel even zorgen voor een draadloos netwerk.

    Zo gezegd zo gedaan, ik naar de computerboer en heb een eminent gigalink 300n gekocht.

    Spul uitgepakt en mijn sitecom router vervangen door deze nieuwe aanwinst.

    En yes, zonder slag of stoot, mijn iPad maakte verbinding, ik kon Internet op.

    Top.

    Halve dag later, ik kreeg een update van mijn AVG-virusscanner en daarna diende ik mijn ene computer opnieuw op te starten.

    En toen begon de ellende: alleen mijn computer en Home Cinema Set hadden nog verbinding met Internet, mijn reservecomputer en iPad hadden geen verbinding meer.

    Ik kreeg ook een melding in de trand van, slechts 2 apparaten hebben verbinding.

    Dus ik de handleiding maar eens ingedoken, want ik moet en zal die iPad op Internet krijgen.

    5.2 de Gigalink configureren als Access Point

    ik kwam uit bij het volgende:
    1. Schakel de computer in.
    2. Op je internetbrowser
    3. Type http://192.168.8.1
    4. Druk op "ga naar"
    5. invoeren admin, admin
    6. Setuptool
    7. Advanced Setup
    8. Network
    9. klik op LAN/DHCP Server.
    10. Zet DHCP server op STOP
    11. Klik op Apply
    12. Type 192.168.8.200 in het veld LAN IP address
    13. Type 255.255.255.0 in subnet Mask
    14. Klik op Apply & Restart.

    En sindsdien doet niets het meer.

    De browser werkt niet eens meer dus ik kan ook niets aanpassen.
    Paar keer geprobeerd maar zelfs de modem van Ziggo stopt ermee.

    Boel weer losgekoppeld en oude sitecom router ertussen gezet, en dat werkt prima.

    Maar, hoe krijg ik de nieuwe Eminent aan de praat want ik moet voor mijn werk nu eenmaal draadloos op een iPad kunnen werken.

    ps. ik ben thuiswerker dus dit speelt zich allemaal bij mij thuis af.

    Wie redt mij uit de brand want ik word er helemaal stapelidioot van.
  • Zie http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=211254

    Je kan m.i. het beste eerst alles resetten (op de juiste manier) zowel router als modem (had die Siecom geen wireless?).

    Vervolgens nagaan welke wireless kaarten je hebt. Misschien heb je 54G kaarten terwijl je router op 300n ingesteld is. Varieer die instellingen eens, bijv. mixed b, G, n of zoiets?
  • @tirm stroom eraf halen heeft in dit geval weinig zin, hij heeft namelijk de dhcp server stop gezet. Dan kan je op 2 manieren oplossen:

    1.idd resetten maar dan met dat hele kleine knopje op de router zodat hij terug gaat naar fabriekinstellingen, kijk in de handleiding hoe lang je hem moet in houden.

    2.De dhcp server weer aanzetten. Maar optie 1 is simpeler en sneller uit te voeren. Alles wat je ingesteld hebt aan dat ding gaat dan verloren.

    Misschien dat je nieuwsgierig bent van wat er aan de hand is: Computers sturen naar elkaar berichten, ook wel tcp/ip packets. Daarbij geld dat de computer een adres moet hebben dat uniek is binnen een netwerk, anders weet het andere apparaat (pc, router, modem) de computer niet te vinden. Computers staan standaard ingesteld dat ze een adres krijgen toegewezen en een router doet dit ook met behulp van een dhcp server. Deze deelt dus ip adressen uit aan de computers die zijn aangesloten. Nu heb jij die uitgezet en dus krijgen je apparaten geen ip toegewezen en dus zijn ze onbereikbaar. De langere oplossing bij 2 is dan dat je 1 pc handmatig een ip geeft, de router benadert en de dhcp server weer aan zet.

    Succes :)
  • [quote:acd64edc41="Tirm"]Zie http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=211254

    Je kan m.i. het beste eerst alles resetten (op de juiste manier) zowel router als modem (had die Siecom geen wireless?).

    Vervolgens nagaan welke wireless kaarten je hebt. Misschien heb je 54G kaarten terwijl je router op 300n ingesteld is. Varieer die instellingen eens, bijv. mixed b, G, n of zoiets?[/quote:acd64edc41]

    Ik heb geen wireless kaarten. Ik sluit 3 computers en een home cinemaset aan op de eminent en een iPad en die alleen is wireless.
  • Heb gedaan wat jullie schrijven en bijna alles werkt nu.

    Alles wat met draad aangesloten is kan op Internet. Yes, hele stap voorwaarts al.

    Nu de iPad nog.
    Ben nu even elders maar vanmiddag hoop ik jullie reactie lezen.
  • Mooi :)

    Ik heb zelf geen ipad dus dit wordt een beetje gissen.
    Benaderen de router nu opnieuw via je browser en ga op zoek naar het gedeelte waar je de wireless instellingen kan regelen.

    1. Om te proberen kan je het beste eerst de draadloze beveiliging volledig uit gooien.
    2. Als het dan nog niet lukt om te verbinden, sta je dichtbij de router?
    3. Lukt het dan nog niet, wat voor snelheid staat je router ingesteld op N, zet hem dan eens op G?
    4. Nog steeds problemen: Kijk hier eens: http://support.apple.com/kb/ts3304

    Daarna moet je security weer opschroeven, het liefst naar wpa2.

    Succes!
  • Alles werkt, inclusief iPad.

    Zeer bedankt voor de hulp
  • Mooi, graag gedaan :)
  • Volgend probleem: ik heb 3 computers aangesloten.
    Op computer 1 sraait een website. (IIS7)
    Op computer 2 draait een website. (IIS 5 win xp prof)
    Op computer 3 draait niets wat de buitenwereld dient te kunnen zien.

    Nu heb ik op computer 2 - waar een een website op draait - geen toegang meer via Remote desktop sinds ik de website draaiende heb gemaakt met IIS.

    Computer 2 en 3 zijn kopien van elkaar en exact hetzelfde ook qua hardware.
    Op computer 3 waar ik dus geen website heb draaien heb ik via RD gewoon toegang.

    Blokkeert een website soms de toegang tot computer 2?
  • Standaard maakt remote desktop gebruik van poort 3389. Je kunt maar 1 poort koppelen aan 1 computer. Wanneer je dezelfde poort voor een andere PC open wilt zetten dan gaat dit niet werken.

    De microsoft website zegt hierover het volgende:
    "Note The Remote Desktop Connection Client for the Mac supports only port 3389. 3389 is the default port."

    Wellicht is er andere remote desktop software die standaard een andere poort gebruikt.
  • Hmm, nog een keer.

    Op computer 3 heb ik helemaal niets ingesteld, daar kom ik gewoon op met Remote Desktop.

    Computer 2 heb ik ingesteld: Remote Desktop poort 3389, IIS5 website poort 3300.

    en sinds ik op computer 2 een website draai (poort 3300) kan ik niet meer met Remote Desktop op die computer komen. Als ik nu intik blabla: 3300 zie ik de website, maar ook als ik 3300 vervang door 3389. Dan zie ik ook de website.

    http://82.73.26.2:3300
    http://82.73.26.2:3389

    op beide zie je mijn website, terwijl ik alleen 3300 heb opgegeven als zijnde bestemd voor de website.
  • [quote:1c4d891a22="Wiep Corbier"]Hmm, nog een keer.

    Op computer 3 heb ik helemaal niets ingesteld, daar kom ik gewoon op met Remote Desktop.

    Computer 2 heb ik ingesteld: IIS5 website poort 3300.

    en sinds ik op computer 2 een website draai (poort 3300) kan ik niet meer met Remote Desktop op die computer komen. Als ik nu intik blabla: 3300 zie ik de website, maar ook als ik 3300 vervang door 3389. Dan zie ik ook de website.

    http://82.73.26.2:3300
    http://82.73.26.2:3389

    op beide zie je mijn website, terwijl ik alleen 3300 heb opgegeven als zijnde bestemd voor de website.[/quote:1c4d891a22]
  • Hoe heb je de betreffende poorten geopend? Wellicht kun je een screenshot maken van de instellingen in de router.
  • Hierzo:

    [img:9b106c9de7]http://i1204.photobucket.com/albums/bb420/WiepCorbier/eminent.png[/img:9b106c9de7]
  • De instellingen die je aangeeft lijken goed te zijn. Het beste is om contact te zoeken met de helpdesk om dit probleem snel op te kunnen lossen. (Contact formulier op de website)

    We hebben dan wat aanvullende informatie nodig:
    - Hoe ziet de complete setup van je netwerk er uit? modem,routers,computers? (Geef bijv. even merk en type van apparaat aan)
    - Welke firmware heeft de EM4570? (Te vinden op de pagina na het inloggen, bij de 3 icoontjes)
    - Wellicht kun je ook een deze screenshot meesturen
  • Een vbee kabelmodem van Ziggo

    Daaraan de eminent 4570 gigalink 300n router.
    Firmware versie 7.26

    Aan die router:
    1. iPad 2 wireless
    2. 2 maal Dell optiplex 745 met Windows XP prof versie 2002 SP 3
    3. 1 maal Qmotion Pentium R dual Core Windows 7 Home Premium
    4. 1 maal Home Cinema Set van Samsung.
  • De instellingen van de router in combinatie met de gebruikte apparatuur lijken allemaal correct te zijn. Het kan zijn dat de webserver luistert naar meerdere poorten waardoor de website via meerdere poorten benaderbaar is.

    Wellicht kun je de instellingen van de webserver posten?
    Werkt het wel als je de webserver en/of remote desktop van een andere PC gebruikt? Zo kun je voor jezelf nagaan of de router de poorten goed forward.
  • * KNIP *
    EDIT: lees niet goed, mijn voorganger poste al precies hetzelfde.

    Overigens kan je gewoon die website op poort 80 laten draaien. Alleen in je router stel je external 3300 in en internal maak je er dan gewoon 80 van. Intern is hij dan op 80 te benaderen en extern via 3300.
  • Het werkt. Ik heb de IIS5 op de server 1 gestopt en weer opgestart en toen werkte het.
    Probleem daarna was, als ik me aanmelde met RD moest de Server1 eerst toestemming geven.
    Dat heb ik opgelost door me af te melden op server1.

    Heren, weer bedankt voor jullie bijdrage.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord