Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Modem router zonder WAN-port, wat nu?

Anoniem
Hans.Vosman
7 antwoorden
 • Hallo,
  In ons gebouw heeft elk appartement breedband dat "direct uit de muur" komt. Je steekt een ethernetkabel in de muur en in je computer en klaar is Kees. Ik wilde dat omzetten in een draadloos signaal en heb ik (te snel) deze modem router gekocht: http://tp-link.it/en/products/details/?model=TD-W8950ND#over

  Die blijkt dus geen WAN-poort te hebben… Balen. Nou vroeg ik me af of in via een splitter ofzo de ethernetkabel kan aansluiten op de RJ11-poort. Werkt die RJ11 ook als WAN? Normaal komt het internet binnen via die LINE poort (staat ook in de handleiding), maar omdat ik dus direct een ethernetkabel in de muur kan/moet steken zit ik met een LINE-poort waar ik nu niets aan heb. Oplossing?
  Bedankt!
 • Modem/router ruilen voor een enkele router, simpel toch? Gewoon terug naar de winkel en zeggen dat je er niets aan hebt. Moet al heel gek gaan als ze daar moeilijk over doen.
 • Probleem is dat ik in Ierland zit, en de router bij Amazon.uk heb besteld. Aan porto etc. ben ik misschien meer kwijt dan aan een simpele splitter/kabeltje, als dat een oplossing zou zijn.
 • Wat jij hebt gekocht is een ADSL modem met router-functionaliteit. Hier zit inderdaad geen ethernet WAN poort op, maar een aansluiting voor een ADSL verbinding. Deze aansluiting kun je niet gebruiken als een ethernet poort, ook niet met iets van een verloopplug of iets dergelijks. Omruilen is de enige manier om dat aan de praat te krijgen wat je wil…
 • [quote:7f31ce4928="Leo S"]Omruilen is de enige manier om dat aan de praat te krijgen wat je wil…[/quote:7f31ce4928]

  OK, dat is helder. Bedankt, ga proberen hem terug te sturen. P.S. Wat is de "officiele" naam van het type modem dat ik dus nodig heb?
 • Jij hebt geen modem nodig, maar een router… Je moet dan ook op zoek naar een router…
 • Als je meer dan 1 IP nr uit de muur krijgt kun je het modem nog als switch gebruiken…..
  Ga naar de setup van het modem via de LAN poort en zet hem in bridge mode en schakel automatisch DHCP uit….
  Steek dan de kabel van de muur in LAN-1 en die van de PC's in LAN 2-4 of via draadloos….
  Werkt dat…. dan zou je hiermee wegkomen, alhoewel het wel een dure oplossing is en het alleen werkt als je meer dan 1 IP nr uit de muur krijgt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.