Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wegvallende wifi-connectie

Anoniem
thedjdoorn
6 antwoorden
  • Goedemorgen,

    Omdat het standaard tele2 modem (Davolink DV2020) een slecht wifi-bereik heeft heb ik er een Sweex 150N wireless router aangekoppeld. In eerste instantie wilde ik de sweex aansluiten als rangeextender van het wifi-signaal (WPS) alleen blijkt achteraf de DV2020 dit niet te ondersteunen. Ik heb daarom besloten het wifi-signaal van de Sweex te gaan gebruiken. Nu krijgt mijn randapparatuur, Imac met OSX Snowleopard, Ipad 1, Iphone 3 en HTC Legend in eerste instantie wel een IP-nummer toegewezen door de DV2020. Na een aantal minuten wordt de connectie verbroken terwijl ik een goed signaal binnenkrijg op alle systemen. Ik moet dan de de wifi op de randapparatuur aan en uit zetten en dan werkt het weer even. Wat heb ik niet goed gedaan?

    de routers zijn op de volgende manier aangesloten en ingesteld dmv een UTP-kabel tussen lanpoort 3 (DV2020) en lanpoort 1 (sweex). De Wanpoort op de sweex gebruik ik in deze situatie niet. Het IP-adres wordt verstrekt door de DHCP van de DV2020. In de sweex staat deze disabled. De wifi-poort is disabeled in de DV2020.

    Ik heb op de DHCP een reeks van 192.168.1.2 t/m 100 ingesteld. DNS op de sweex heb ik ingesteld op 192.168.1.1 (ip-adres van DV2020)

    De DV2020 is via wifi (sweex) te bereiken. De sweex is op deze manier niet te bereiken om instellingen aan te passen.

    Graag jullie deskundige hulp.

    Gr.
    Rob
  • Oke om te controleren of ik het goed begrijp:

    Je hebt de hoofdrouter (dv2020):
    - Wifi signaal staat uit
    - DHCP server staat aan

    De 2e router (sweex)
    - Wifi signaal staat aan
    - DHCP server staat uit

    De beiden routers zijn aan elkaar gekoppeld door middel van een normale utp kabel, van lan poort naar lan poort.

    Dat ziet er inderdaad goed uit.

    Nu is het zo dat de apparaten wel verbinding krijgen met de sweex, maar x minuten er tussen uit knallen. Hebben ze nog wel verbinding of heb je alleen geen internet?

    Probeer eens een tool van deze site http://onemansblog.com/2009/08/18/netstumbler-for-mac-free-macos-wifi-network-finders/ om te kijken of er veel andere wifi netwerken zijn en op welke kanalen deze zitten en hoe sterk die zijn. Als er veel sterke netwerken in de buurt van jouw signaal aanwezig zijn is het slim om te switchen van kanaal.

    Succes!
  • Klopt helemaal. Ze hebben wel verbinding de sweex maar geen internet.
    Ik ontvang alleen een heeeeeeeel laag signaal van mijn buurman en mijn eigen signaal (ik woon buiten af vandaar).

    gr.
    Rob
  • Oke ze hebben dus wel draadloos signaal maar geen internet, dat is vreemd. Is het altijd na zoveel minuten dat de verbinding er mee stopt en niet eerder werkt totdat je de boel opnieuw laat opstarten?

    Probeer eens de router te pingen als je geen internet hebt (op je mac:
    1. Command + spatie (spotlight) en typ terminal
    2. in de terminal typ : netstat -nr
    3. Onthoudt het ip wat achter default gateway staat

    4. Typ nu ping [i:ec6c462cbb]ipwatjenetachterhaald[/i:ec6c462cbb] hebt, bijv : ping 192.168.1.1
    5. Wat krijg je nu te zien, iets van reply from.. of timeout?

    Als je antwoord krijgt,

    Probeer eens google te pingen dus zo: ping www.google.nl

    Wat zijn de resultaten?
  • [quote:3ddecbc3ec]5. Wat krijg je nu te zien, iets van reply from.. of timeout?[/quote:3ddecbc3ec]
    Ik krijg dan een hele rits van onderstaande melding met de respons time. Dat werkt goed. Ook als ik de sweex ping gaat dat goed.

    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=25 ttl=64 time=2.071 ms

    Google pingen gaat ook

    64 bytes from 74.125.79.104: icmp_seq=3 ttl=55 time=25.047 ms

    Ik moet nu wel de opmerking erbij maken dat het nu allemaal werkt met internetverbinding. Als ik geen verbinding meer heb, zal ik dit nog eens proberen.

    De tijd dat internet niet werkt varieert ook nog eens.

    gr.
    Rob
  • hm, het lijkt er op dat de verbinding met internet na verloop van tijd weer terug komt.

    Oja ik heb er pas last van sinds ik de sweex (nieuw) er tussen heb geplaatst.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord