Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

2 abonnementen op 1 adres

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Deze week ga ik verhuizen naar een appartement in de binnenstad. Dit is een pand met 5 losse kamers erin, dus eigenlijk een soort studentenhuis. Nu is er in dit huis al een ADSL internet verbinding aanwezig die gedeeld wordt tussen de huidige bewoners. Dit netwerk is draadloos en niet altijd even stabiel en tevens vrij traag.

  Nu is het zo dat ik een die hard internetgebruiker ben en ik wil dus een eigen abbonement afsluiten via de kabel. Er is een coax aansluiting aanwezig in mijn kamer, dus mijn vraag is eigenlijk of ik hierop een Ziggo abbo kan aansluiten? Dat hij dus uitkomt op mijn kamer.

  Theoretisch gezien lijkt het me mogelijk, maar ik vraag me af of er mensen zijn die hier ervaringen mee hebben en dat er beperkingen zijn of dingen waar ik rekening mee moet gaan houden?

  Alvast bedankt voor jullie reacties.
 • Coax-aansluiting in je kamer zegt niet veel, modem van Ziggo dient te worden aangesloten op het punt waar de kabelverbinding het (studentenhuis) binnenkomt, vaak de meterkast of de woonkamer. Waarschijnlijk zal je dus toestemming van de huisbaas moeten hebben. Verder is kabelinternet bij Ziggo altijd in combi met (minimaal) tv, dus zou je automatisch het hele huis op de kabel-tv aansluiten.

  Ik zou gewoon met de huisbaas gaan praten wat er mogelijk is, misschien is.
 • Een kabelmodem zou ook goed kunnen werken op je kamer, maar dat is een kwestie van uitproberen. Heb wel gelezen van mensen die het ding na allerlei splitters en vijftig meter kabel nog goed hadden werken. Maar de kans op problemen is uiteraard veel groter.
 • Je kunt ook proberen:
  1. een vaste netwerkkabel in de huidige situatie te krijgen.. das de goedkoopste oplossing, tientjeswerk…. Overleggen..
  2. als er 4 draadjes op het ISRA punt zitten kan er ook een 2e ADSL signaal opgezet worden, dan heb je je eigen ADSL… moet je nog steeds die kabel leggen anders ben je veroordeeld tot je eigen draadloos… Ook overleggen. Bel eens een provider of ze dat doen. Vraag eens info op bij jouw huisbaas of aansluitingen.nl . Bij die laatste ga je betalen als er een echte opdracht komt.

  en
  3.. jouw oplossing…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.