Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

aanpassen ip adres router voor inloggen op mijn werkaccount

Anoniem
None
6 antwoorden
 • hoi,

  ik heb een probleem

  Ik probeer vanuit huis in te loggen op mijn werkserver. Alleen dit lukt niet omdat mijn router thuis een ip adress 192.168.0.XXX hanteert. Deze is gelijk aan de server waar ik verbinding mee probeert te maken en ik denk dat het daarom in de war raakt of zo iets.

  Is het mogelijk om het ip adres van mijn thompson router aan te passen?
  en indien ja, hoe zou ik dat moeten doen?
 • Nee, dat is niet het probleem. Je moet in de router op je werk portforwarding doen zodat de router weet met welke server je verbinding wilt maken. Daarna moet je vanaf thuis geen verbinding maken met het 192.168.x.x adres maar met het publieke adres (het ip-adres wat de provider aan de internetverbinding van je werk heeft toegekend).
 • [quote:6c76a714df="Hans60"]Nee, dat is niet het probleem. Je moet in de router op je werk portforwarding doen zodat de router weet met welke server je verbinding wilt maken. Daarna moet je vanaf thuis geen verbinding maken met het 192.168.x.x adres maar met het publieke adres (het ip-adres wat de provider aan de internetverbinding van je werk heeft toegekend).[/quote:6c76a714df]
  Er zal wel gebruik worden gemaakt van iets van een VPN verbinding en dat is maar goed ook. Het zal namelijk niet de bedoeling zijn om zomaar een port-forwarding in te stellen. Je maakt dan wel degelijk een verbinding met het intern IP-adres en als dat dezelfde range is, heb je inderdaad een probleem.

  Via de web-interface van de Thomson is een tweede IP-adres in te stellen. Zodra je inlogt op de router via dat IP-adres, kun je het eerste IP-adres verwijderen en DHCP opnieuw instellen. Ik heb zelf geen Thomson, dus kan je niet precies vertellen waar je dit doet…
 • Geen idee wat je publiek adres is? Bezoek dan de website, whatismyip.com.. daar staat het gelijk in beed.
 • [quote:3031caa934="Leo S"][quote:3031caa934="Hans60"]Nee, dat is niet het probleem. Je moet in de router op je werk portforwarding doen zodat de router weet met welke server je verbinding wilt maken. Daarna moet je vanaf thuis geen verbinding maken met het 192.168.x.x adres maar met het publieke adres (het ip-adres wat de provider aan de internetverbinding van je werk heeft toegekend).[/quote:3031caa934]
  Er zal wel gebruik worden gemaakt van iets van een VPN verbinding en dat is maar goed ook. Het zal namelijk niet de bedoeling zijn om zomaar een port-forwarding in te stellen. Je maakt dan wel degelijk een verbinding met het intern IP-adres en als dat dezelfde range is, heb je inderdaad een probleem.

  Via de web-interface van de Thomson is een tweede IP-adres in te stellen. Zodra je inlogt op de router via dat IP-adres, kun je het eerste IP-adres verwijderen en DHCP opnieuw instellen. Ik heb zelf geen Thomson, dus kan je niet precies vertellen waar je dit doet…[/quote:3031caa934]

  Er wordt inderdaad gebruik gemaakt van een VPN Verbinding. Bedankt voor je advies, nu ga ik eens uitzoeken hoe ik het ip adres van mijn thomson kan gaan aanpassen !
 • Volledige informatie zorgt voor volledige antwoorden. Helaas is mijn glazen bol momenteel in de revisie dus was het verhaal VPN niet doorgekomen….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.