Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Fritzbox!WLAN USB N

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Hallo,
  Ik merkte de laatste tijd dat ik een enorm lage downloadsnelheid had. De testen deed ik met speedtest.net. Ik vermoedde dat het aan mijn draadloze netwerk lag en mogelijk aan mijn (Realtek) netwerkkaart in mijn pc. Ik heb daarom de Fritzbox!WLAN USB N stick gekocht. Mijn downloadsnelheid is nu veel hoger en komt rond de 20mB.
  Als ik kijk bij de connectie monitor zie ik twee waardes staan, in het Engels, staan: Transmitter Power, deze staat op bijna 100% dus goed. De andere, echter, Throughput Rate staat net op het randje van 'good'en 'poor'. Het stoplichtje, wat aangeeft of je goed zit of niet, is geel en soms knipperend. Ik heb geen idee wat deze throughput rate betekent en hoe ik die beter kan krijgen.
  Verder vallen mij nog twee dingen op. Als ik Internet Explorer start, duurt het een stuk langer voordat ik op mijn startscherm kom.
  Verder heb ik alle software van mijn Realtek (voormalige netwerkkaart), verwijderd. De kaart zit nog wel in de pc en bij het opstarten zoekt de pc naar geïnstalleerde software en zegt dat die er niet is. Dat klopt, die heb ik dus verwijderd. Zou het kunnen zijn dat die Realtek nog aan het modderen is en dat de Fritzbox daar last van heeft? Ik kom er even niet uit en hoop dat er iemand is die mij hier verder mee kan helpen.

  PS. Als ik klik op de nieuwe Fritzbox dan geeft hij de naam aan die ik mijn netwerk heb gegeven. Ook is er het 'oude' icoontje nog en dat geeft de naam Fritzbox Fon lan 7340 2 aan.

  Alvast bedankt
  Ruurd
 • Misschien de software van de Realtek nog eens installeren en dan verwijderen met Revo Uninstaller free (onderste methode "Gevorderd";)
  En waarom haal je die kaart er niet uit?
  Of is het een vaste chip? misschien kan je die in BIOS deïnstalleren?
 • Beste Tirm,

  Dank voor je reactie. Ik heb de software van Realtek verwijderd met
  YourUninstaller. Die heeft volgens mij alles goed verwijderd. Ik ga kijken
  of ik die kaart uit mijn pc kan halen (ik ben niet zo technisch maar zal het proberen). Voor wat betreft deïnstallatie in BIOS, dat weet ik even niet.
  Maar bedankt voor de tips, ik ga er naar kijken en kom er op terug.
  Groet
  Ruurd

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.