Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk van Win7 --> WinXP

Anoniem
perloc
5 antwoorden
 • Ik krijg het maar niet voor elkaar om een verbinding te maken tussen een Win7 naar een WinXP comp.
  1. Op de Win7 staat de folder in Share mode.
  2. Als ik de folder r-klik en Propeties (eigenschappen) kies zie ik in tab General bij Atributes readonly aangeklikt. Uitklikken helpt niet want na Apply en Ok en confirm staat de Readonly weer aan. Afgezien daarvan
  3. tab share geeft aan dat de folder in share staat. Button Share en selectie van Homegroup geeft aan Read/Write
  3. Button Advanced Sharing en in het popup window kiezen Permissions zijn alle drie hokjes Allow aangeklikt
  4. In tab Security zij bij de vier keuzes (System, Comp. name, Home group en Administrators) alle permissions aangevinkt.

  Nu, meer keuze kan ik niet vinden
  Desondanks krijg ik op de XP bij selectie via My Network Places en aanklikken van de folder die in share mode staat op de Win7 een Error message: (even verkort) Folder NOT accssible, Might NOT have permissions, Contact Administrator….

  Een verbinding van de Xp –> Win7 gaat met minder problemen.

  Wat ontbreekt er.
  Ik heb het een tiental keer geprobeerd, maar het lukt niet.

  perloc
 • [quote:c3fd782660="perloc"]Ik krijg het maar niet voor elkaar om een verbinding te maken tussen een Win7 naar een WinXP comp.
  1. Op de Win7 staat de folder in Share mode.
  ………………………………………….
  Desondanks krijg ik op de XP bij selectie via My Network Places en aanklikken van de folder die in share mode staat op de Win7 een Error message: (even verkort) Folder NOT accssible, Might NOT have permissions, Contact Administrator….

  Een verbinding van de Xp –> Win7 gaat met minder problemen.

  perloc[/quote:c3fd782660]Een beetje een chaotisch verhaal, maar ik begrijp eruit dat je vanaf de win 7 problemen hebt om op de xp pc een gedeelde folder te benaderen.
  Punt 1 t/m 4 lijken over win 7 te gaan terwijl het probleem op de xp pc zit…
  Wat heb je daar gedaan om het goed te krijgen.

  Meestal werkt het beter als je op beide pc's dezelfde personen hebt met hetzelfde wachtwoord.
 • Punt 1-4 gaan inderdaad over de installatie van de netwerk verbinding op Win7 comp.
  Als ik "My Network Places" open op de WinXP (\Entire network\MS Windows Network\Workgroup\Comp name) dan zou ik die shared folder van Win7 daar moeten terug vinden. Daar komt geen installatie aan te pas. De shared folder ís er ook, maar als ik daarop klik om die te openen dan krijg ik bovenvermelde error message.
  Er staan 3 gedeelde folders van de Win7 waarvan er 2 niet zijn te openen en de 3de "users" wél.

  Nu was ik met een ander probleem bezig (probleem met de installatie van een lexmark printer waardoor ik de Win7 opnieuw moest booten) en nu zie ik wél de folders op de XP. Het is toch te gek dat je de server moet rebooten om de de folders zichtbaar te laten zijn op de netwerk computers!!

  Dus het werkt nu wel maar het probleem is daarmee niet opgelost. Het zou zonder meer moeten werken na installatie en niet na een reboot!! Stel je voor dat je iedere keer de server moet rebooten als er een nieuwe netwerk verbinding moet worden aangemaakt.
  perloc
 • Misschien raakt de materie in deze links jouw probleem niet (helemaal) maar krijg je toch een idee.

  http://computertotaal.nl/article/21790/helpdesk-twee-pc-s-verbinden-via-ethernet.html

  http://computertotaal.nl/article/21947/bestanden-delen-tussen-xp-en-windows-7.html

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=213677

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1419488

  De PC's moeten exact dezelfde WERKGROEPnaam hebben. De namen van de PC's zelf zijn natuurlijk verschillend.
  Lukt het nog niet dan zie ik in Computeridee 18/2011 een verhaal van de FAQman waarin hij adviseert op alle PC's exact dezelfde gebruikersaccount in te stellen en voor het gemak logt hij op alle PC's in als Administrator. En ook nog op alle PC's exact hetzelfde wachtwoord voor de Administrator instellen. Dan mappen delen en -belangrijk- na drukken op de knop Machtigen IEDEREEN volledige rechten geven (Volledig beheer, Wijzigen, Lezen).
  Als het zo eenmaal werkt, dan pas gaan experimenteren met andere wachtwoorden, gebruikersaccounts en machtigingen; je hebt nu een basispositie waar je op kan terugvallen. Aldus de FAQman…
 • Mijn probleem met al die Nederlandse raadgevingen is dat ik de vertaalslag naar het Engels (mijn computers zijn in het Engels) lang niet altijd kan maken. Sommige nederlandse termen lijken in de verste verte niet op de vertaalde engelse.
  Verder worden er veel open deuren ingetrapt, dingen die ik allang weet: tips zoals comp. naam verschillend, werkgroep naam gelijk. En dan verder wordt met wachtwoorden (gebruik ik niet in een home netwerk) de zaak nóg ondoorzichtiger. Áls je sommige folders niet toegankelijk wilt maken waarom een wachtwoord gebruiken! Je zet de folder eenvoudig op slot.

  Maar misschien is de derde tip van Tirm een oplossing.
  Die zal ik eens uitproberen.
  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord