Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Instellingen voor linksys router in upc gebied?

Hallo, De sitecom heeft hij niet genomen,omdat hij al een linksys had. Als het zo is dat er al een wifi modem geleverd wordt is het helemaal eenvoudig. Ik wacht wel even af als hij contact zoekt. Vr.gr.

Anoniem
f.ramaekers
5 antwoorden
 • Hallo,

  Een kennis van me heeft upc totaal pakket aangevraagd. De tv en telefoon wordt door een monteur aangesloten. Het draadloze router van linksys niet omdat het niet bij upc is aangeschaft. Vanwege omstandigheden ben ik genoodzaakt om de kennis op afstand telefonisch te helpen met installatie.
  Weet iemand toevallig de instelingen voor upc. Gebied Elecom/Zutphen.

  Vr.gr
  Frans
 • Zit er bij het totaalpakket geen modem/(wifi)router bijgeleverd? Dit zal een gecombineerd modem voor internet en telefonie zijn. Bij mijn UPC pakket zat dit n.l. wel. Als hij deze modem/router gebruikt hoeft hij niets extra in te stellen. Bekabelde pc's kunnen zonder meer aan de switch, wifi beveiliging m.b.v. de handleiding van de modem instellen.
 • Hallo,

  Het gaat mij om de draadloze verbinding. Aan het modem van upc zal de wifirouter aangesloten worden. Als het in de handleiding staat moet het wel lukken, denk ik.
  De persoon waar het om gaat is nl een totaal onbekend met dit soort werk. Ik verwacht dan ook elk moment een telefoontje. Ik kan dan verwijzen naar de handleiding


  Vr.gr.
 • Het ligt er aan welke modem/router hij krijgt van UPC. Ik kreeg een Thomson met switch en wifi aan boord. Mijn oude Linksys kon dus weg.
  Anders is het een kwestie van de pc/laptop bekabeld aansluiten, via Teamviewer op afstand de pc/laptop overnemen en de draadloze verbinding in het modem en op de pc/laptop instellen. Het enige wat je kennis dan moet doorgeven aan jou zijn de toegangscodes van het modem.
  Als er verder geen bijzondere dingen gedaan worden (servers etc. die op het netwerk draaien) waarvoor portforwarding nodig is kun je de router gewoon met z'n internetpoort (WAN) aan het modem/router hangen. Ik neem aan dat de wifi-verbinding op de Linksys reeds is ingesteld?
 • Als ik op de site van UPC kijk dan kan je als optie (60 Euro) een draadloze (Sitecom) router erbij krijgen, dus is die niet standaard.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.