Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Mappeddrive probleem op Windows 7 laptop

Anoniem
blackhawkdesign
1 antwoord
 • Mijn thuis netwerk bestaat uit 4 laptops en een PC.
  (2x W7, 2x Vista en 1x XP)

  Ik heb een netwerk opslagschijf van Zyxel en alle computers hebben toegang tot deze schijf. De verschillende gebruikers hebben een prive map (Toegang via rechten op de NSA). Waar nodig heb ik netwerkdrives gemapped om gebruik te vereenvoudigen.

  Tot gisteren werkte alles al jaren zonder problemen. In eens, zonder waarschuwingen, kon één W7 laptop geen toegang krijgen tot de mapped drives. Om het euvel te verhelpen heb ik de drives “disconnected” met als doel de mapping opnieuw in te stellen. Tot mijn verbazing is dit voor een viertal mappen niet gelukt. (^andere mappen wel!)

  Windows vraagt om een netwerk wachtwoord in te voeren of een alternatief account aan te wijzen. Als ik probeer met mijn eigen account in te loggen toont windows de foutmelding dat de folder niet toegankelijk is omdat ik niet over de juiste rechten beschik. Ook zie ik de melding “Mulitple connectons to a server or shared resource by the same user, using more than one user name, are not allowed.” Het lukt wel de share te benaderen als ik inlog op een andere PC of laptop in mijn netwerk.

  Can iemand me helpen om dit op te lossen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.