Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Lynksys e2000 inrichten als acces point

Anoniem
peterkramer
4 antwoorden
 • In mijn netwerk zitten achter een Siemens router een aantal pc,s en printers met vaste IP adressen. Nu wil ik in het netwerk een Linksys E2000 wireless router opnemen voor mijn draadloze apparatuur. Deze router heeft zelf ook DSL functionaliteit en een DHCP server.

  Hoe richt ik dit acces point zo in dat hij zichtbaar is in het netwerk en een juist adres toekent aan mijn draadloze laptop,s zodat ze elkaar zien in het netwerk.
 • Eerst even controleren welke IP range de siemens uitdeelt en kijken waar de dhcp pool van deze op staat ingesteld.

  Voor de linksys kies je een ip buiten de dhcp pool van de siemens.
  Voorbeeld. De siemens dhcp start bij 192.168.1.2 enstaat op 50 stuks. Je kunt voor de linksys dan 192.168.1.100 gebruiken.

  Dan een pc aansluiten op de linksys en niet aansluiten op de siemens. inloggen op 192.168.1.1 (ga ik vanuit) admin/admin
  Dan het start ip van de linksys wijzigen naar 192.168.1.100 en save.
  Na save weer inloggen op het nieuwe start IP 192.168.1.100 en op zoek naar de dhcp server. Deze zet je uit en save… Let op! daarna krijg je geen verbinding meer. Maar plug nu ook een utp kabel in een lan poort van de linksys (de WAN poort dus niet gebruiken) die deze met een lan poort van de siemens verbind.

  Op je pc doe je nu vanuit een cmd box ipconfig /release (enter) en daarna ipconfig /renew (enter)

  Je pc krijgt nu IP van de siemens en je kunt daarna weer inloggen op de linksys op 192.168.1.100 en je wireless gedeelte instellen.
 • Na het saven inloggen op het nieuwe ip nummer lukt niet, de computer geeft aan dat ie dat adres niet kan vinden of dat het niet reageert, wat nu?
 • Router resetten en nog eens proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.