Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Printer opnemen in netwerk

Anoniem
Hans60
3 antwoorden
 • Hier op kantoor maken we gebruik van een Brother MFC 7360N.

  Deze zit nu middels USB aangesloten op 1 pc. Nu zit ik met een laptop op het netwerk van dit bedrijf (lees: ik heb internet via dit netwerk).
  Nu is het de bedoeling dat ik ook gebruik kan maken van deze printer.

  Kunnen jullie mij vertellen hoe dit kan? De support afdeling van Brother kon mij niet verder helpen……het modem (KPN Experia Box) heeft een ingang voor de linkse van deze 2 stekkers

  Ik heb al geprobeerd de printer op de "hoofdcomputer" waarop hij zit aangesloten te delen, maar vervolgens vind mijn laptop hem niet. De hoofdpc heeft XP, ik windows 7.
 • Remco, ik begrijp echt niet waarom jullie deze printer via USB hebben aangesloten op 1 pc. Het is toch een [b:001ccbeb05]netwerkprinter[/b:001ccbeb05]?!
  Zie hier: http://www.brother.nl/g3.cfm/s_page/63170/s_level/22770/s_product/MFC7360N: "Sluit de MFC-7360N aan op uw bestaande netwerk zodat meerdere gebruikers profiteren van de vele functionaliteiten die deze all-in-one te bieden heeft."

  Je moet de printer dus NIET via USB verbinden. Haal die USB kabel uit de printer. Verwijder de printerdrivers (via Configuratiescherm > Software) uit die ene pc waarop hij tot nu toe aangesloten was. Verbind daarna de netwerkprinter door middel van een netwerkkabel rechtstreeks met de Experiabox.
  Daarna installeer je op [b:001ccbeb05]alle[/b:001ccbeb05] pc's en laptops die via die Experiabox het internet op gaan, de drivers + software voor de netwerkprinter. Gebruik daarvoor de bijgeleverde installatie cd's, maar geef tijdens de installatie aan dat het om een netwerkprinter gaat.
  Naar mijn weten wordt die vraag altijd tijdens de installatie gesteld. Je moet dan kiezen tussen netwerkprinter of printer die via USB is aangesloten.

  Zelf gebruik ik thuis ook een netwerkprinter. Van die ene netwerkprinter kunnen 5 pc's gebruik maken. Nou vooruit, ik geef toe dat 1 pc (met Vista) dwars lag: die kon steeds de netwerkprinter niet vinden. Die ene dwarsligger heb ik daarna via USB aangesloten (wel weer opnieuw op die Vista pc de printerdrivers geïnstalleerd, maar toen als USB-printer). Probleem opgelost. Had misschien anders gekund, maar dit was op dat moment het makkelijkst.

  Hier vind je alle handleidingen voor jullie netwerkprinter:
  http://welcome.solutions.brother.com/bsc/public/eu/nl/nl/doc/manual_index.html?reg=eu&c=nl&lang=nl&prod=mfc7360n_all&dlid=&flang=Nederlands&type2=-1
  En hier specifiek de netwerkhandleiding: http://welcome.solutions.brother.com/BSC/public/files/dlf/doc002753/cv_mfc7360n_dut_net_a0.pdf

  Ik hoop dat het zo gaat lukken.
 • Heel erg bedankt voor het heldere antwoord :)

  1) Het probleem is dat we alleen nog upt ingangen voor telefonie hebben op de Experiabox…..(1x PSTN, 2x phone) en 1 "vierkante" usb-ingang.

  2) Er is geen andere mogelijkheid om de printer op mijn laptop te krijgen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.