Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

soms wel, soms geen internet na opstarten

Anoniem
Anjo
13 antwoorden
  • Sinds enige tijd heb ik het probleem dat als ik mijn pc opstart ik vaak geen internet heb. Als ik 'diagnose problem' doe dan krijg ik het bericht dat er geen correct geïnstalleerde netwerk adapter is gedetecteerd. Echter als ik een restart doe (of meerdere als het niet in 1 keer lukt) heb ik wel opeens internet.

    [img:4e59a6da82]http://img560.imageshack.us/img560/8230/errorinternet.jpg[/img:4e59a6da82]

    Ik heb gezocht naar netwerk drivers voor windows 7 maar helaas heb ik die niet kunnen vinden voor mijn moederbord. Ik heb als alternatief de vista drivers gedownload en geinstalleerd onder vista compatibiliteits modus maar dit mocht helaas niet baten.

    Driver pagina:

    http://asrock.com/mb/download.asp?Model=4Core1600Twins-P35

    Hebben jullie een suggestie wat ik kan doen?

    Mijn specs:

    Intel q6600
    Ati radeon HD4850
    Asrock 4Core1600Twins-P35
    4GB mem

    Windows 7 Ultimate 64 bit SP1
  • Je kan je netwerkkaart (LAN of Wireless) in apparaatbeheer deïnstalleren ("Installatie ongedaan maken";) en opnieuw opstarten en Windows de driver laten zoeken en installeren.
  • Bedankt voor de suggestie! Ik heb het geprobeerd maar helaas heeft het het probleem niet verholpen. Ik heb eerst 'update driver software' gedaan waarna windows aangaf dat er succesvol geupdate is maar helaas had ik geen internet de volgende keer dat ik mijn pc opstartte. Vervolgens heb ik de driver geuninstalled maar ook hierna bleef het probleem ontstaan.

    Gister was het zelfs zo erg dat ik na 5-6 herstarten nog steeds geen internet had. Als ik 'troubleshoot problems' deed dan gaf windows zelfs geen enkele oplossingssuggestie. Ik heb toen de cd van mijn moederbord gepakt en de vista drivers weer onder vista compatibiliteits modus geinstalled en had toen weer internet maar vanmorgen bij het opnieuw opstarten van de pc weer niet.

    Zijn er nog andere dingen die ik kan doen?

    Bij mijn network adapters staat overigens dat ik het volgende heb:

    Realtek RTL8168C/8111C Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0)
  • http://www.microsoft.com/Windows/compatibility/windows-7/en-us/Details.aspx?type=Hardware&p=ASRock%204Core1600Twins-P35%20Motherboard&v=ASRock&uid=4Core1600Twins-P35&l=en-US&pf=1&pi=7&c=Graphics%20Cards%20%26%20Components&sc=Other%20Components&vd=all&os=64-bit
    [quote:3c47212676]Compatibility status

    Compatible
    No action required

    This product installs automatically without extra software.[/quote:3c47212676]


    Ik vond hier nog bij Realtek zelf:
    http://www.realtek.com/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=5&PFid=5&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false#RTL8111B/RTL8168B/RTL8111/RTL8168%3Cbr%3ERTL8111C/RTL8111CP/RTL8111D%28L%29%3Cbr%3ERTL8168C/RTL8111DP/RTL8111E%3Cbr%3ERTL8168E/RTL8111F
    Daar zit win7 64 bit in zag ik. (zip uitpakken)

    [quote:3c47212676]Win7 and WinServer 2008 R2 Auto Installation Program (SID:1477671[/quote:3c47212676]
  • Vreemd dat hij het dan bij mij niet automatisch goed doet. Ik heb trouwens win 7 drivers gevonden en geïnstalleerd vanaf de realtek site:

    http://www.realtek.com/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=13&PFid=5&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false

    Ik heb mijn pc nu een keer volledig uitgedaan en opnieuw opgestart en ik had direct internet. Hopelijk blijft dit in het vervolg zo!
  • We waren dus beiden op die site… volgende keer kun je het dus best eerst zelf doen (meteen..). ;)
    Succes verder!
  • Te vroeg gejuicht helaas :(. Vanochtend mijn pc opgestart en weer geen internet. Na 1 keer herstarten wel weer internet.

    Is het niet vreemd dat ik na 1 of meerdere keren herstarten opeens wel internet heb?
  • Doe een scan met MBAM
    http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free
  • Ipv een scan met MBAM heb ik een scan gedaan met MS Security Essentials. Deze heeft het volgende gevonden:

    Exploit:Win32/Jdrop.gen!A Alert level: severe

    Ik heb gekozen om deze in quarantaine te plaatsen. Helaas heeft dit niet geholpen bij het internetprobleem.

    Ik hoor wel eens dat het niet verstandig is om meerdere AV producten tegelijk te gebruiken, kan ik echter wel gewoon de MBAM check uitvoeren ondanks dat ik MS Security Essentials al geinstalleerd heb?
  • Essentials is een matig product, vlgs Abraham54, 1 van onze Guru's.
    Heb je DHCP aanstaan??
    Krijg je ook geen Inet met wat geduld?? Bij mij duurt t soms ook een paar minuten voordat mijn realtec comuniceert met mijn router.
    Heb je WiFi of bedraad?/
    Als je bedraad hebt, WiFI adapter uitschakelen en andersom
    Als je zekerheid wilt hebben ivm malware doe een hijackThis scan en plaats t log in Beveiliging &Privacy, daar staat ook waar je dat prog kunt vinden.
    En ja , MBAM kan naast een AV programma
    suc6 Anjo
  • Nadat de AVG licentie van mijn universiteit verlopen was, is ons aangeraden om Essentials te gebruiken. Welke gratis anti virus is volgens jullie beter?

    Ik heb even moeten onderzoeken wat DHCP precies is en waar ik het aan of uit kan zetten. Ik heb het gevonden en DHCP bleek uit te staan, deze heb ik aangezet, echter zonder resultaat.

    Ik heb bedraad internet en verder hebben we niks qua wifi in huis staan, alleen een bedrade router en modem.

    MBAM heeft niks gevonden.

    Wat mij verder opviel is dat toen ik in device manager keek wanneer ik geen internet heb, er uberhaupt geen network adapter in de lijst voorkomt. Als ik wel internet heb zie ik wel het kopje network adapter en daaronder de Realtek. Zou het kunnen dat de lan chip op mijn moederbord gewoon brak aan het worden is?
  • Beste mensen ,

    Ik heb precies hetzelfde probleem met de netwerkadapter.
    Wanneer de computer de netwerkadapter wel vindt installeert ie direct de driver en heb ik meteen verbinding. Wanneer ik de computer opnieuw opstart staat de adapter niet meer tussen apparaatbeheer en wanneer ik de driver direct van realtek handmatig installeer geeft ie aan dat er geen netwerkadapter aanwezig is. Toen ik na een aantal keer opnieuw opstarten weer verbinding had, heb ik de officiele driver nog eens geïnstalleerd maar dat hielp niets. Ik heb mijn computer gewoon direct via een UTP kabel verbonden met de experiabox ( VDSL van KPN @ 30mbit )

    ik gebruik een :

    Win 7 ultimate 32bit
    Intel Core 2 Quad CPU Q8300 @ 2.50 Ghz
    4,00 GB DDR2
    NVIDEA Geforce 9800 GTX+
  • Zie voorgaande suggesties, al gedaan?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.