Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Installatie IP Camera

Anoniem
Hans60
3 antwoorden
 • Hallo mensen,

  Ik heb sinds kort een Axis M1011-W aangeschaft, een uitstekende webcamera die je vanuit het netwerk, maar ook van erbuiten kunt bekijken.

  Het probleem is nu dat in de handleiding staat dat ik de camera moet verbinden met het netwerk. Hij is draadloos, maar omdat dat niet echt werkte heb ik eerst maar mét draad geprobeerd. Ik verbind de router en de camera met elkaar, alleen er gebeurd niks. Als ik mijn externe ip intyp in mijn browser kom ik in de configuratie van mijn router waar ik de apparaten zie die in het netwerk zitten, maar de camera zit daar duidelijk niet bij (zie link onderaan).

  In de handleiding staat verder dat ik de camera moet aanklikken in een bijgeleverde programma die alle Axis apparaten detecteert in het netwerk zitten en dat ik in het programma een interne IP kan toewijzen of de camera kan configureren.

  Verder staat ook in het boekje dat de meeste netwerken vandaag de dag een DHCP server hebben die automatisch een intern IP aanmaakt voor nieuwe apparaten, en dat anders het standaard 192.168.0.90 is voor de camera.
  (ik geloof dat ik WEL een dhcp server heb)

  Weet iemand wat ik moet doen om ervoor te zorgen dat ik mijn Axis M1011-W in het netwerk loods? Ik heb hem al direct met de router verbonden met een ethernetkabel net zoals alle computers zijn verbonden, maar dan zie ik hem alsnog niet in dit overzicht.

  http://bbq.to/example_3dbc.jpg (link naar overzicht in router)
  http://bbq.to/example2_df2c.jpg (nog een overzicht)
 • [quote:57db8aa16e="KvdV96"]
  Als ik mijn externe ip intyp in mijn browser kom ik in de configuratie van mijn router.[/quote:57db8aa16e]
  Dat klopt ook, daarvoor moet je eerst nog wat configureren, maar daar kom ik later op terug.

  [quote:57db8aa16e="KvdV96"]
  In de handleiding staat verder dat ik de camera moet aanklikken in een bijgeleverde programma die alle Axis apparaten detecteert in het netwerk zitten en dat ik in het programma een interne IP kan toewijzen of de camera kan configureren.
  [/quote:57db8aa16e]
  Heb je dat al gedaan dan? Ik denk dat je dit als eerste moet doen.
 • Dat laatste heb ik dus geprobeerd, alleen de camera zit dus nog niet in het netwerk waardoor dat programmaatje niks kan vinden (terwijl ik hem direct met de ethernet kabel heb verbonden).

  Verder heb ik toen dus bij het overzicht gekeken bij mijn router waar alle verbonden apparaten in staan, en daar stond hij dus ook niet bij (als een soort bevestiging).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.