Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Router verbindingen

Anoniem
eduard33
12 antwoorden
 • Ik heb beneden een router met een WIFI uitgang. Ik gebruik de WIFI voor de mobilel en I-pad, de bedrading heb ik naar de pc's lopen.

  Nu heb ik nog een router met eveneens een WIFI. Aangezien ik voor 1 pc boven geen bedrading meer heb, wil ik de andere router op die pc aansluiten. Is het mogelijk om de 2 routers met elkaar te laten communiceren via de WIFI? Ik heb in de setups van bijde routers gekeken, echter ik heb werkelijk geen idee waar ik moet beginnen of naar welke instellingen ik moet kijken?

  Kortom, ik wil dus de pc boven op het intern netwerk (werkgroep, workgroup) en ik wil dat met een verbinding tussen de twee routers. Als dat mogelijk is? dan hoef ik niet perse een WIFI kaartje aan te schaffen.

  ps: deze post had waarschijnlijk hier moeten staan:[b:e10385c3a0] Aanleg, installatie, instellingen[/b:e10385c3a0] :oops:
 • In de bovenste router zet je de dhcp/router-functie uit en je gebruikt alleen lan poorten. De router zelf moet als bridge ingesteld (kunnen) worden.
 • Als de routers WDS of Bridge-mode ondersteunen kan dat.
 • [quote:ce944670c7="Hans60"]Als de routers WDS of Bridge-mode ondersteunen kan dat.[/quote:ce944670c7] Ze ondersteunen WDS. Geen idee wat ik daar mee moet.
  Er staat:

  Allow wireless signal to be repeated by a repeater

  Remote Access Point's MAC Address:

  Moet ik het mac van de pc boven daar invullen?
 • overigens lees ik in andere berichten over de instelling van WDS dat de snelheid gehalveerd word omdat ze beide in het zelfde WDS kanaal zitten. Dus dan kan ik beter een wifi kaartje aanschaffen lijkt mij.
 • Ligt eraan wat je ermee wilt doen. De helft van 54g is nog steeds zat voor internet via adsl. Maar als je lokaal wilt netwerken, wordt het wel traag natuurlijk.
 • ik heb 120mb verbinding, wel zonde dat te halveren. de verbinding tussen de pc's gaat er om bestanden over te zetten van beneden naar boven. gezamelijk tot 60 a 70GB per keer.
 • Bestanden overzetten via wifi is sowieso al een hachelijke zaak, dat gaat nooit snel. Je kunt het eens een tijdje proberen. Is het onwerkbaar, dan kun je of een kabel trekken, of een homeplug verbinding leggen.
 • Mij kennende wordt dat gewoon kabeltje trekken van 'n meter of 15 :lol:
 • Heb je die tweede router wel nodig??

  MAW kan die "losse"PC niet gewoon inloggen op de wireless beneden??
 • [quote:9977f4f268="Anjo"]Heb je die tweede router wel nodig??

  MAW kan die "losse"PC niet gewoon inloggen op de wireless beneden??[/quote:9977f4f268] lol natuurlijk kan dat wel, maar dan moet je wel een wifi kaartje hebben. [quote:9977f4f268]Kortom, ik wil dus de pc boven op het intern netwerk (werkgroep, workgroup) en ik wil dat met een verbinding tussen de twee routers. Als dat mogelijk is? dan hoef ik niet perse een WIFI kaartje aan te schaffen[/quote:9977f4f268] Snap? Maar wifi is ook niks als je 70GB moet schrijven via netwerk. Dus ik geloof het wel en koop gewoon kabeltje :) En nee die 2de router heb ik niet nodig op dit moment. Maar wel handig om in huis te hebben :wink:
 • Tweede router weggeven, kabeltje trekken en een simpele switch boven? (15 a 20 euro) is dat geen betere optie? Ik denk dat je dat al wel hebt overwogen en een kabel misschien geen optie is maar toch ook voor de toekomstige snelheden volgens mij de beste optie..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.