Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

2 routers in netwerk

Anoniem
Hans.Vosman
17 antwoorden
 • Dag

  Ondanks enkele topics over 2 routers heb ik nog een probleem.

  Ik heb een bedraad netwerk met 6 computers, de 8 poorts bedraade router staat op zolder.1 computer beneden, de rest op de verdiepingen

  Nu heb ik een draadloze router aangeschaft vooral omdat mijn kinderen dan via wifi met hun telefoon kunnen werken.

  De draadloze router heb ik beneden gezet aan de draad die van boven van de router afkomt, vervolgens vanaf de draaloze router met een extra kabel weer verbonden met de computer beneden. Alles werkt nu, behalve mijn eigen netwerk, de computer beneden ziet geen enkele computer meer. De draadloze router is een sitecom 300N

  Wat doe ik fout?
 • Je geeft niet goed aan welke router nu het internet moet verzorgen. Ik neem aan de "oude" ? Je nieuwe router moet dan als switch/wireless accespoint gebruikt en ingesteld worden. In zo'n geval gebruik je de WAN poort niet, maar is de verbinding tussen de twee router via een lan/lan poort. Maar voordat je dat doet, eerst de nieuwe router daarop instellen. Inloggen met een bedraade computer. Start IP wijzigen naar eentje in de range van router 1, maar buiten zijn dhcp pool. Daarna de dhcp server op de nieuwe router uitschakelen en na het indrukken van de save knop, een lan/lan verbinding maken tussen de routers.

  Even nieuw IP opvragen en weer inloggen op de nieuwe router op zijn nieuwe (ingestelde start) IP en wireless instellen.

  Daarna zit alles weer in hetzelde subnet en kun je alle pc's weer "zien"
 • De router heeft 1 aansluiting voor modem en 4 x lan, is modem hetzelfde als wat jij bedoelt met WAN
 • Welk ip adres aan de LAN kant hebben beide routers?
  Moeten in het zelfde subnet zitten, de de draadloze router moet als access point ingesteld, dus DHCP uit en kabel van boven in de LAN poort.
 • Je hebt het over instellen als eccespoint, betekent dat dat ik er de bedraade computer niet meer op aan kan sluiten?
 • Ik kom er even niet uit, de bedraade router boven geeft aan:
  LAN 192.168.1.1 sub 255.255.255.0

  WAN 84.29.139. sub225 255.255.254.0

  Wat moet ik nu doen?
 • Elk apparaat aangesloten op een/het netwerk heeft een IP adres: je oude router heeft een adres waarmee je hem benadert en waarmee je in z'n configuratie-scherm komt. Daarnaast kan een router adressen uitdelen aan aangesloten apparaten (meestal pc's) via dhcp.

  Je moet nu even kijken welke adressen je oude router uitdeelt. Als dit b.v. 192.168.0.2 tot 192.168.0.33 is, dan kies je voor je nieuwe router b.v. IP adres: 192.168.0.40. Dus buiten de dhcp pool van de oude router, zoals peterkramer zegt.

  Verder peterkramer's instructie volgen.

  Instellen als accesspoint betekent zeker dat je je bedraadde router erop kunt aansluiten: de nieuwe wordt een verlengstuk van de oude. Echter de nieuwe werkt niet meer als router maar als switch en is deel van het subnet dat door de oude wordt gemaakt als dhcp server.

  De aansluiting 'modem' op je nieuwe router is waarschijnlijk de WAN aansluiting van je router (verbindt twee netwerken met elkaar): dat is immers de kant waar je internet (een WAN) aansluiting op komt (via het adsl-modem).
 • de lan zijde moet je hebben

  ga er nogmaals in en kijk wat de dhcp pool voor nummers uitgeeft

  ga daarna in de nieuwe router het menu in

  en zet de dhcp pool op uit

  hierna verander je het ip nummer van de nieuwe in b.v. 192.168.1.2 als dit buiten de de dhcp pool van router 1 valt

  de beveiliging van je wifi netwerk ook in de nieuwe router instellen

  hierna de wan poort van de nieuwe router leeg laten en via een lan naar lan verbinding de 2 routers verbinden

  je kan dan in je netwerk de 2 routers via hun ip nummer berieken voor verdere instellingen

  router 1 = 192.168.1.1
  router 2 = 192.168.1.2
 • dank voor jullie tips, zal het vanavond gaan proberen.
 • Ik heb zojuist al wat geprobeerd, de IP range op de bedraade router boven is .100 tot .199.
  Op de router onder lukt het dhcp uit te schakelen. Op het moment dat ik het IP adres verander loopt de router vast, en kom ik niet verder.
  Ik kan de router overigens niet bereiken via een kabeltje tussen router en computer, alleen maar als ik een kabeltje tussen router en computer maak en op de WAN aansluiting de netwerkkabel van boven, is dit goed. Ik meen uit jullie verhaal te begrijpen dat de netwerkkabel eruit zou moeten.
 • Ik heb van alles geprobeerd maar kom er niet uit, kan iemand nog een poging doen mij te vertellen hoe het moet?
 • Zodra jij de ip van de 2de router veranderd moet je weer inloggen met dat nieuwe nummer dus als jij eerst inlogde met bv 192.168.1.1 en je veranderd het ip adres in bv 192.168.1.2 moet je opnieuw in je browser inloggen met 192.168.1.2 zodat je weer aan de instellingen kunt sleutelen
 • [quote:2a09487cf3="pang"]Zodra jij de ip van de 2de router veranderd moet je weer inloggen met dat nieuwe nummer dus als jij eerst inlogde met bv 192.168.1.1 en je veranderd het ip adres in bv 192.168.1.2 moet je opnieuw in je browser inloggen met 192.168.1.2 zodat je weer aan de instellingen kunt sleutelen[/quote:2a09487cf3]Wellicht is het even handig om de vast pc die daar op aangesloten wordt even een vast vrij (!) ip nr in het juiste bereik van het subnet.
  Dat kun je de eerst keer ook doen als de 2e router nog in zijn default instelingen staat (dus dan vul je het ip nr van het boekje in)
  En dat doe je ook als je het ip nr aangepast hebt op de nieuwe situatie.
 • dag allemaal
  Ik heb nu vanalles geprobeerd en verschillende uitleggen gevolgd, ik kom er echter niet uit. Heb het idee dat ik het niet begrijp of dat ik jullie uitleg verkeerd opvat. Ben ook nog via via in een ander topic verzeild geraakt.
  Kan iemand mij in Jip en Janneke taal uitleggen wat ik precies moet doen of bekijken vanaf het allereerste begin?
  Dank je wel.
 • Das nogal veel schrijfwerk.\Hier staan veel antwoorden, bij de 1e werkt het al.
  Zo ben ik zelf ook met Linux begonnen, snapte er eerst weinig van en door te lezen en proberen was ik er zo…. zelfs bij Linux.

  http://www.google.nl/#sclient=psy-ab&hl=nl&biw=1280&bih=771&source=hp&q=handleiding+twee+routers+achter+elkaar+&pbx=1&oq=handleiding+twee+routers+achter+elkaar+&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=483l9545l0l9865l39l34l0l3l3l3l918l13698l2-9.13.3.5.3l36l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=721253cf78a24530
 • Hier nog wat leesvoer

  http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/634153-linksys-E2000-als-AP

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=215156&highlight=

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.