Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Thuisgroep maken lukt niet, Peer Networking Grouping service

Anoniem
J. de Boer
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil aan de slag met een Thuisgroep in Win 7 pro 64 bits. Echter, ik kan het wachtwoord niet opvragen en bij gebruik van MicrosoftFixit.HomeGroup.Run.exe komt de foutmelding dat Peer Name Resolution Protocol en Networking Identity Manager-service niet zijn gestart. Luk me niet om deze via services.msc te starten en dat Peer Networking Grouping service niet wordt uitgevoerd. Ik heb deze services via Eigenschappen op Aanmelden als Lokaal Systeem account gezet zonder vinkje bij Servive kan interactief via bureaublad worden ingesteld.
  Afijn, ik kan nu dus niet bij andere computers in mijn MSHOME netwerk.
  Oja, ik heb (las ik als tip elders) het bestand "C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Roaming\PeerNetworking\idstore.sst" verwijderd
  Wat kan een oplossing zijn?
 • Wat dat wachtwoord betreft, het volgende al geprobeerd? Of lag daar niet het probleem?
  Configuratiescherm > Thuisgroep

  Onderste deel van de pagina, daar staat "Het wachtwoord voor de thuisgroep weergeven en afdrukken".

  Overigens even dit:
  Lang niet iedereen heeft voor een thuisnetwerk een wachtwoord nodig, tenzij er mensen over de vloer komen die je niet vertrouwt. Mijn advies: Overweeg dat wachtwoord uit te schakelen, maakt een en ander een stuk eenvoudiger.

  Nog eenvoudiger is een thuisnetwerk zonder dat er sprake hoeft te zijn van een thuisgroep (homegroep). Gewoon over en weer bestanden delen is in de meeste gevallen voldoende.
 • Probleem is dat ik nu vanuit mijn PC helemaal niet bij andere PCs kan komen (anderom wel). Dus ergens zit er gewoon iets niet goed, maar ja, wat?
 • Hallo,

  Hebben de andere pc ,s ok windows 7 ?
  Zoniet, dan gaat dat via thuisgroep niet lukken.


  Vr.gr.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.