Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Switch aansluiten

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hi all,

  Gisteren ben ik aan het experimenteren geweest met de Dell Powerconnector 2724.

  specs hier
  en hier

  Nu ben ik een leek met dit soort grote switches, maar heb ondanks dat een vraagje. De switch haalt het internetsignaal van een modem middels een kabel die willekeurig ergens in gestoken kan worden. Als ik nu een tweede kabel van de modem verbind met de switch… wordt mijn internetsignaal dan verdeeld en is dit dus een verbetering?

  Waarschijnlijk praat ik crab, maar in theorie ziet het er plausibel uit ;)

  Vriendelijke groet,

  Dylan
 • er komt nog een vraagje bij mij op

  is je modem alleen modem of ook een modem/router

  bij de eerste zal je nog een router erbij moeten hebben
  in het tweede geval kan je het direct aansluiten
 • …zal een modem met router zijn met meer dan 1 aansluiting….
 • Een standaard switch kan alleen computers met elkaar verbinden in een netwerk. Er moet ergens een router zitten. Zit deze niet in het modem, dan zul je die nog apart moeten aanschaffen. Of je moet een server als router inzetten.
 • …en je voorstel om de modem/router met twee kabels te verbinden zou ik niet doen…..hou de apparatuur maar een tijdje heel.. ;-) . de kabel zal niet de bottleneck zijn in je verbinding…. ooit eens ergens gelezen dat je 300 meter kabel tussen een pc en de modem kunt plaatsen en dan nog geen verlies van betekenis hebt… :wink:
 • Ik begrijp niet goed wat je beoogt met het aansluiten van een tweede kabel tussen modem/router en switch. Hiermee wordt je internetsnelheid niet verhoogd en dit is meestal de traagste schakel in het netwerk.
 • [quote:068c923b42="outlaw99"]…zal een modem met router zijn met meer dan 1 aansluiting….[/quote:068c923b42]Precies, dus…. als de router functie in het modem ingeschakeld staat betekent dat je 2 ip adressen (lokaal IP nr) samen gaat brengen op een switch…. hmmm Denk dat dit tot ip conflicten gaat leiden….
  De switch heeft geen software die dat kan managen, heeft niet 2 ingangen die als WAN zijde beschouwd kunnen worden…

  Als de router functie van het modem/router uit staat… krijg je op de uitgang ervan het externe IP nr, en die zou je dan 2x naar de switch willen brengen… ook daar is een switch die je hebt niet op ingericht…

  Heel veel wishfull thinking opgeborgen in jouw vraag…

  Er is vast apparatuur die parallelle lijnen kan koppelen, maar verwacht dat niet bij 99.9999% van de thuis gebruikers aan te treffen…
  Dat vergt goed uitzoeken hoe je alles moet balancen met de juiste spullen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.