Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Verbinding maken traag (Windows 7)

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik heb Windows 7. Tot voor kort had ik een prima internetverbinding. Eigenlijk nog steeds, zodra ik daadwerkelijk verbinding heb. Het betreft een draadloos netwerk. Zodra ik de laptop uit de sluimerstand haal, maakt hij niet meteen verbinding. Dan moet ik ongeveer een minuut wachten voordat ik internet heb of handmatig verbinding maken. Dit was eerst niet zo. Ons thuisnetwerk is als voorkeursnetwerk ingesteld en hij maakt in principe ook automatisch verbinding, het duurt alleen veel langer dan voorheen. Het netwerk opnieuw instellen helpt niet.
 • apparaatbeheer, eigenschappen van je draadloze adapter, staat daar bij energiebeheer dat het apparaat mag worden afgeschakeld?
 • Nee, die optie staat niet aangevinkt.
 • Ik heb nu van alles geprobeerd:

  1) Stuurprogramma's opnieuw installeren
  2) Op maximale prestaties zetten (in plaats van energiezuinig)
  3) Wat instellingen van de antenne uitgeprobeerd

  Maar nog steeds heb ik niet meteen verbinding als de laptop uit de slaapstand of standby komt. Met XP had ik dat nooit, nu met Windows 7 duurt het meestal wel een halve minuut. Soms heb ik wel meteen verbinding. Overigens is de verbinding zelf op volle sterkte als hij eenmaal verbinding heeft.
 • Ik zag hetzelfde verschijnsel bij een Asus K53SC-SX075V bij het opstarten vanuit sluimerstand. Met rechtermuisklik op de "pamfluit" en "Problemen oplossen" had je weer het snelst verbinding. Ik denk dat er weinig aan te doen is.
  Overigens had ik de laptop tijdelijk onderhanden en zat ie bij mij op een "Openbaar netwerk" maar ik denk dat het op het thuisnetwerk niet anders is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.