Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

D-link DIR-635 router moet Netgear WG511 v.2 vervangen.

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Installatie: PC met Windows XP SP3 – netwerkadapter Netgear WG 111 v3 – modem Zeelandnet (kabel) – router Netgear WG 511 v2.
  Nu wil ik een D-link DIR-635 Wireless-N router in de plaats van de Netgear router installeren.
  Met de meegeleverde Quick Install Guide kom ik niet verder dan het inpluggen van de verbinding tussen het modem en de Internet-toegang van de nieuwe router (zoals dat ook met de Netgear is verbonden), want dan wordt al aangegeven dat deze verbinding niet OK is…..Ook als ik de verbinding in een LAN-poort steek (zoals aanbevolen in de handleiding) krijg ik deze mededeling.
  Wie weet wat de juiste methode is?
  Alvast bedankt!
  Sander
 • Eerst het zeeland modem uitzetten voor 30 seconden. Hiermee flush je het MAC adres van de vorige router. Dan modem weer aan en na 2 minuten de nieuwe router aansluiten en configen.
 • [quote:9b38b29987="peterkramer"]Eerst het zeeland modem uitzetten voor 30 seconden. Hiermee flush je het MAC adres van de vorige router. Dan modem weer aan en na 2 minuten de nieuwe router aansluiten en configen.[/quote:9b38b29987]

  Dankjewel,
  Ik ben alweer een tijdje hiermee bezig, op ongeveer deze manier. Maar nog geen resultaat….Mijn computer ''ziet'' de nieuwe router namelijk niet, dus ik krijg ook niet de kans om hem te configen. Heeft dat misschien te maken met de draadloze verbinding via een netwerkadapter?
  Moet eerst de computer uit, misschien? Ook al wel een paar keer geprobeerd hoor, maar ook geen resultaat.
  We zullen niettemin doorgaan! Ik ga nu die twee minuten wat langer maken.
  Wie weet…..
  Groet, Sander
 • Ehh een router wel eerst configen door deze met een utp kabel aan de router aan te sluiten.. Pas als dat werkt, dan wireless instellen.
 • Peter, je bedoelt waarschijnlijk dat ik eerst de router aan de computer moet verbinden om hem te configen, neem ik aan.
  Heb ik ook gedaan, ethernetkabel gebruikt. Gaat goed tot er wordt gevraagd om de modem met de router te verbinden, maar dat kan ik niet, want die staat een meter of tien verder in huis, bij de kabelingang.
  Wat nu gedaan?
  Sander
 • Het meest logische lijkt mij om de router bij het modem te brengen en daarnaast koop of leen je een 10 mtr UTP kabel om de boel te kunnen instellen. Zo'n kabel kost maar een paar euro.
 • Dank voor dit advies. Ik was vannacht in bed zelf ook al bijna zover. Zal ik dan ook maar gelijk een (half) bedraad netwerk ervan maken?
  Of levert dat weer nieuwe problemen op?
  Sander
 • Je kunt de draad na het instellen van de router natuurlijk weer verwijderen en draadloos gaan, zoals de intentie was, maar bedraad werken blijft toch wel het stabielst. Een combinatie geeft geen aanvullende problemen.
 • Domme vraag? Zou dat een CAT5 of een CAT6 draad moeten zijn?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.