Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

help help help 2 router 1 netwerk

Anoniem
pang
9 antwoorden
 • ik kom er niet meer uit ik wil mijn 2 routers in 1 netwerk gebruiken. zonder dat ik 2 essid uitzend maar de 2e router moet gewoon een verlengde van router 1 zijn zodat ik boven ook sterk wifi signaal heb. heb nu wel 2 router werkend maar dat komt omdat ik de 2 router een ander ip heb gegeven.
  router 1 sitecom wl 351
  router 2 sitecom wl 309
  hopelijk kan iemand mij dit uitleggen graag een klein beetje Jip en Janneke taal, heb er wel redelijk verstand van maar ben er nooit voor naar school geweest. alvast bedankt mark
 • je moet wel iets weten over ip range en dhcp range

  het kunnen veranderen van een ip range in 1 router

  maar hier staat een mogelijke oplpssing

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=198087
 • Heb nu het ip van router beneden 192.168.0.1
  En heb de 2e router het ip 192.168.0.11 gegeven en dchp uitgezet maar de volgende vraag blijf versterk nu de 2e router mijn wifi signaal of moet ik dan nog wat veranderen en moet de 2e router essid uitzenden of juist niet ?????
  Hopelijk kan iemand mij een duidelijk antwoord geven!!
 • SSID op beide routers gelijk en op "uitzenden" zetten. Daarnaast belangrijk dat de WPA instellingen op beide gelijk zijn.
  Je maakt (natuurlijk) de eerste router niet sterker, maar je vergroot wel het bereik van jouw netwerk op deze wijze. Zet ook het kanaal op beide gelijk (de meningen zijn verdeeld daarover) Maar op die wijze is het roaming en geen verlies van signaal bij wisselen tussen beide routers.
 • hoe koppel jij de beide routers? bedraad of draadloos
 • [quote:94b2fc09b1="peterkramer"]Zet ook het kanaal op beide gelijk (de meningen zijn verdeeld daarover) Maar op die wijze is het roaming en geen verlies van signaal bij wisselen tussen beide routers.[/quote:94b2fc09b1]

  De meningen hierover zijn blijkbaar zeker verdeeld… Sterker nog: zorg ervoor dat er minimaal 5 kanalen tussen beide routers zit, anders gaan ze elkaar storen. Een access point wat op kanaal 6 uitzendt overlapt namelijk ook de kanalen 4, 5, 7 en 8. Het is daarom sterk aan te raden om een keuze te maken uit de kanalen 1, 6, of 11, dan weet je zeker dat de routers elkaar niet storen.

  Qua roaming maakt het niet uit of je nou dezelfde kanalen pakt, of niet. Roaming is het "verhuizen" van het ene access point naar het andere, door een draadloze client. Tijdens het roamen zullen sowieso data-pakketjes verloren gaan, doordat deze verstuurd worden naar het ene access point, terwijl de client zich op het andere access point aan het aanmelden is, of dat net heeft gedaan. Dit verlies van data-pakketjes ga je niet opvangen door de access points op hetzelfde kanaal te zetten. De draadloze client is immers aan het switchen van access point en heeft tijdelijk geen verbinding met het netwerk. Het associeren met het andere access point tijdens het roamen gaat ook niet sneller, dit blijft gewoon hetzelfde proces en de access points op hetzelfde kanaal zetten, gaat daar niets aan veranderen.

  De enige methode om het roamen van clients te verbeteren is een draadloos netwerk bouwen, op basis van een compleet systeem met access points en bijbehorende controller unit. Met deze controller kun je niet alleen je access points centraal beheren, maar het biedt ook een "roaming hand-off" functie, die het roamen van clients beter kan stroomlijnen.
 • Ik heb beide routers op het zelfde kanaal staan en dat werkt perfekt. Ik heb de koppeling middels een utpkabel
 • Het zal wellicht goed werken, maar om echt te voorkomen dat de twee routers elkaar gaan storen, moet je ervoor zorgen dat er minimaal 5 kanalen tussen zitten. Dit geldt overigens alleen als je de 2,4 GHz band gebruikt. In de 5 GHz band zitten de kanalen ver genoeg uit elkaar om geen overlap te hebben…
 • Ik ben bang dat je dan het risico loopt dat de laptop op een kanaal blijft hangen totdat het signaal zo slecht is dat hij geen verbinding meer heeft, terwijl het andere kanaal reeds veel sterker is. Je kunt dan op 1 zitten met een signaalsterkte van 30% en een lagere verbindingssnelheid terwijl je op kanaal 6 reeds 70% signaalsterkte hebt met full speed. Als beide routers op hetzelfde kanaal zitten zal de laptop altijd het sterkste signaal nemen omdat het zwakkere signaal wordt overstemd door het sterkere. Het kan dus wel degelijk lonend zijn om beide routers op hetzelfde kanaal te laten werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.