Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Geen lokale netwerk verbinding in windows 7 Ultimate

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik heb een laptop, waarop in sinds een kort tijdje windows7 ultimate heb staan. Ik heb wel een internet verbinding, maar kan niet via het netwerk op de verschillende NAS'en kijken, en ik kan de laptop ook niet zien op mijn desktop(ook windows7 ultimate). Het lijkt een protocol probleem, maar als ik hem aansluit via de kabel(hij staat meestal aangesloten via WiFi), heb ik ook geen lokaal netwerk. Het rare is dat ik wel via de intranet verbinding van de NAS'en erop kan komen.
  Heeft iemand enig idee?
 • Zit je in dezelfde thuis en werkgroep??
  Heb je de wizard doorlopen om er een thuisnetwerk van te maken?
  Staan alle bestanden en media en printers gedeeld?
  Staan je schijven gedeeld?
  Heb je Netwrekdetectie aanstaan??
  En zet je firewall eens uit, kijken wat dat oplevert..
  Suc6 Anjo
 • Alles geprobeert. Dit gaf niet het beoogde resultaat.
 • Wat is t IP adres van de probleemmachine?

  Start > cmd>ipconfig/all

  Kun je je andere machines pingen??
  Zit je in de goede range Ipadressen?
  Staat DHCP aan of gebruik je fixed IP's??
 • 192.168.1.102 is het IP adres. Ik kan de andere manchines pingen. Ik zit inderdaad in de 192.168.1.x range, zoals mijn router de ip adressen uitdeelt. Ik heb wel DHCP aan staan, maar mijn router maakt op basis van het mac adres van de machines fixed IP's(via DHCP dus).
 • Dan is mijn inbreng ongeveer wel op.

  Kun je met "net use" geen verbindingen maken? Even googlen op de commando's , weet dat t kan, maar niet meer hoe.

  Als ik dit had roste ik de ultimate eraf en deed een nieuwe install, maar geen idee of dat een optie is voor jou. suc6 Anjo
 • [quote:cca633d32b]maar mijn router maakt op basis van het mac adres van de machines fixed IP's(via DHCP dus).[/quote:cca633d32b]

  Die zin snap ik niet. Of je maakt zelf vaste IPadressen (binnen de router als dat kan, anders via de TC/IP-eigenschappen van de netwerkkaarten), óf je laat IPadressen door DHCP uitdelen.

  Indien je vaste IPadressen toepast (in jouw situatie gewenst, denk ik ), moeten die juist wél buiten de nummerserie van de DHCP liggen!
 • "vast IP" via mac over dhcp noem je statische dhcp en dat kan gewoon. Alleen heeft dat een effect op netbios omzetting.
  Vraag eigenschappen van de betreffende adapter, kies TCP/IP V4, kies eigenschappen, kies algemeen en daarna gevanceerd, kies wins en zet een vinkje bij netbios over tcp/ip inschakelen.
 • Ik heb mijn computer opnieuw geinstalleerd. Nu werkt alles weer. Waarschijnlijk een bugje van mijn OS dus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.