Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

te delen printer canon inkjet i865

Anoniem
cormar
4 antwoorden
 • ik heb 2 netwerk-pcs , 1x w7 home premium en 1x w-xp. de canon i865 is zowel op de windows xp-pc als op de windows7-pc via usb2.0 zonder problemen aan te sluiten en werkt. het probleem is als de printer is aangesloten op bijv.de windows7-pc , dan is de printer niet te gebruiken door de windowsxp-pc. idem in de andersom-situatie. de printer wordt in allebei de gevallen zichtbaar, maar bij het kiezen voor de printer komt dan het volgende bericht.
  -de server voor de printer canon inkjet i865 beschikt niet over het juiste printerstuurprogamma-
  kan een juist stuurprogamma niet vinden. contact met de helpdesk van canon nederland had als resultaat , dat volgens hun de printer dan wel niet voor delen in een netwerk geschikt was.
  dit vind ik wel wat kort door de bocht, want de printer werkt wel bij beide pcs in een standalone situatie.
  vraag is of iemand hier een advies cq oplossing voor heeft.
  groeten , cormar.
 • Als je van usb naar tcp/ip gaat (netwerk) dien je wel op de betreffende pc je poort instelling (printer eigenschappen) te wijzigen. Uiteraard dient de printer op de pc waar die aangesloten staat, wel op "delen" te worden gezet.
 • hi bedankt voor je reactie. ik heb de printer via usb aangesloten op de W7-pc. heb hem op =delen= gezet. op de W-xp-pc heb ik bij =printers en faxapparaten= gekozen voor =een printer toevoegen=. na enkele vensters met =selecteer gebruik van een netwerkprinter etc= en =een printer zoeken= kom ik dan op het venster , waar de =canon inkjet i865= staat vermeld. maar als ik dan verbinding wil maken met de printer , krijg ik de bovenvermelde mededeling.

  citaat =Als je van usb naar tcp/ip gaat (netwerk) dien je wel op de betreffende pc je poort instelling (printer eigenschappen) te wijzigen.=
  wil je me a.u.b. aangeven wat en waar ik precies moet doen?

  groeten , cormar.
 • Je schreef eerder dat je de betreffende printer met USB op de xp computer had geinstalleerd (dus geinstalleerd is die). Die klik je met rechts en kiest eigenschappen. Dan poorten, dan poort toevoegen (tcp/ip) en daar het pad naar de win7 aangeven

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.