Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Thuisnetwerk via homeplugs

Anoniem
J. de Boer
4 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik ben aardig wanhopig aan het worden, en hoop dat iemand mij uit de brand kan helpen.

  Ik ben gister uren lang bezig geweest om een thuisnetwerk op te zetten, maar dit lukt niet. Dit via homeplugs, omdat ons huis wireless niet toelaat, waarschijnlijk te goed geïsoleerd of staal in de constructie (zegt UPC).

  Ik heb 3 homeplugs, 1 aan de router (thomson), 1 aan de computer (boven) en 1 'losse', die ik gister aan de playstation 3 heb gehangen.

  Het is gelukt om een onderling netwerk op te zetten tussen de 3 homeplugs. En ik heb gewoon internetverbinding via alle plugs. Maar verbinden met andere apparaten lukt niet. Ik zie ook geen apparaten in het netwerk btw.

  Waarom niet?!

  Ik kan via het netwerk centrum slechts zoeken naar 'wireless apparaten'. Die zijn er dus niet. En als ik een netwerk op wil zetten via netwerkcentrum wordt ik doorgelinkt naar de inlogpagina van de router. Daar houdt het op. Wat doe ik fout?!

  Alvast bedankt!

  Groeten klarice
 • Onverschillig welke Windowsversie je hebt, je zult voor een thuisnetwerk elke daarin opgenomen computer wel moeten vertellen over dat netwerk. Anders blijft het inderdaad bij internettoegang. Dat je dat hebt, is in elk geval een teken dat alles hardwarematig in orde is.

  Thuisnetwerk dus, dat gaat dus niet zomaar automatisch.
  Ik dicteer niet de hele procedure, ik geef je alleen de hints om op weg te komen. Daarmee moet het voor iedereen lukken.
  Per Windowsversie verschilt de procedure iets, ik herinner me dat het bij XP zoiets als de Netwerkwizard werd genoemd, bij Windows 7 kom je er via Configuratiescherm > Netwerk en internet. Je kiest een gemeenschappelijke naam voor het hele netwerk en een unieke naam voor elke computer. Daarna kun je elkaar tenminste "zien".
  Vervolgens zul je moeten bepalen wat er over en weer gedeeld moet worden (alleen lezen of lezen en bewerken). Kortom, het is even een klusje, maar de meeste zaken wijzen zich vanzelf.
 • Welke versie Windows gebruik je, dat praat makkelijker.
  In Win7 moet je ook netwerkdetectie aanzetten en mogelijk de beveiliging omlaag schroeven nl
 • Bedankt voor uw reacties. Ik maak gebruik van Vista.

  De genoemde tips ben ik gister geruime tijd mee bezig geweest. Via de netwerkpagina heb ik het netwerk benoemd, open gesteld, aangegeven dat ik wil delen, de te delen mappen aangewezen, maar geen resultaat. Ook bij de overige apparaten (ps 3, en laptop ook geprobeerd) dusdanig ingesteld.

  Zoals eerder gezegd: als ik een netwerk op wil zetten via de wizard dan wordt ik doorgelinkt naar mijn router (waarop ik vervolgens inlog), en houdt het verder op.

  Ik hoor het graag.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.