Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Ff voorstellen + vraag bekabeling ISRA Punt - PC

Anoniem
sjouwer
4 antwoorden
 • Hallo,

  Aangezien ik nieuw ben op dit forum zal ik mij allereerst even voorstellen. Ik ben Mark, 23 jaar en student Medische beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken te Fontys Eindhoven.

  Ik hoop gebruik te kunnen maken van de expertise op dit forum en zelf ook een bijdrage te kunnen leveren.

  De situatie is als volgt:

  Mijn verbinding is sinds weken erg traag geworden. Advies van Telfort, plaats het modem zo dicht mogelijk bij het ISRA-punt. Echter, het ISRA-punt ligt op 30m afstand en verplaatsen van het ISRAPunt is geen optie.
  Van ISRA-punt naar modem ligt nu een 30m lange, stugge, 4 aderige telefoonkabel. Deze kabel is oud en is aan vervanging toe. Ik wil nu gebruik gemaken van een erg korte telefoonkabel naar modem (30cm) en vanaf modem naar PC een lange CAT5e SFTP kabel. Het schema ziet eruit als volgt.:

  1. Tussen het ISRA-punt en RJ11-aansluitdoosje een 30cm telefoonkabel met harde kern bevestigen.
  2. Tussen de RJ11-aansluitdoos en modem een 30cm RJ11-RJ11 telefoonkabel bevestigen
  3. Tussen het modem en een RJ45 aansluitdoosje een 20cm CAT5e SFTP patchkabel bevestigen.
  4. Vanuit het RJ45 aansluitdoosje een 30m lange CAT5e SFTP stugge installatie kabel aansluiten op een aansluitdoosje vlakbij de pc.
  5. Vanuit dit aansluitdoosje een 0,5m CAT5e SFTP patchkabel op de draadloze router bevestigen.
  6. Tot slot, van de draadloze router naar de pc een 0,2m CAT5E SFTP patchkabel bevestigen.

  Is dit een goede methode?

  Alvast dank.

  Mark
 • Hai Mark,

  In principe zou je aansluitschema moeten voldoen.

  Maar is het werkelijk nodig om op drie plekken een aansluitdoosje te gebruiken ter koppeling?
  Minder onderbrekingen en koppelingen zou de kwaliteit van de verbinding mogelijk kunnen verbeteren.

  Bestaat niet de mogelijkheid een snoertje tussen ISRA-punt en modem te zetten zonder de onderbreking en het aansluitdoosje daartussen?
  Of bedoel je met het eerste aansluitdoosje een POTS-splitter met een aansluiting voor analoge telefonie? Dat kun je dan inderdaad niet vermijden.

  En bestaat niet de mogelijkheid om modem en router te koppelen zonder de twee onderbrekingen en aansluitdoosjes ertussen?

  En daarnaast,
  bestaat er misschien een mogelijkheid de router direct na het modem te zetten, in plaats van pas 30 meter verderop? Ik weet niet of dit de verbindingskwaliteit werkelijk beïnvloed (wellicht weet iemand anders dat), maar het is wel een punt om even bij stil te staan en te beredeneren en/of te onderzoeken wat de beste verbindingskwaliteit oplevert.

  Succes.
 • Ik vind het ook een hoop stekkertjes en kabeltjes en doosjes. Als het mogelijk is, zou ik het modem rechtstreeks aansluiten op het israpunt, en de utp kabel rechtstreeks in het modem drukken. Als je nog een analoge telefoon gebruikt, komt de adsl splitter er nog tussen. Dus alleen aansluitingen en onderbrekingen waar deze strikt noodzakelijk zijn, en de verbinding tussen isra en modem zo kort mogelijk houden.
 • Hoi!

  Dankje voor de antwoorden. Ikzelf vind ook dat er (te) veel tussenstappen zijn maar ik zie bijna geen andere mogelijkheid.

  Ik denk dat ik de aansluitdoosjes nodig ga hebben. Waarom?
  Omdat ik gebruik wil maken van een stugge CAT kabel om de 30m te overbruggen waarvan 25m door de schuur loopt. Deze installatiekabel is sterker dan een CAT patch kabel. Als nadeel heeft deze stugge kabel dat deze niet bevestigd kan worden aan een RJ45 stekkertje maar eerst moet worden aangesloten op een contactdoos.

  Hetzelfde geldt voor de telefoonkabel. Hierop valt geen stekkertje te plaatsen. Daarom moet deze eerst in een contactdoosje laten uitkomen.
  (Het gaat om en oud ISRA punt, met de lasdop).

  Een splitter heb ik niet nodig. De vaste telefoon gebruik ik niet.

  Goed punt van de router naast de modem plaatsen. Ik heb zelf geen idee of dit uitmaakt voor de snelheid. In principe zal een CAT5e kabel 100Mbit garanderen over een traject van 100m en zal dit dus niet uit moeten maken.

  Meer ideeen zijn altjd welkom!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.