Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wel uistekend signaal, geen internet

Anoniem
None
5 antwoorden
  • Ik heb 2 Pc's met Win XP SP3, een Ziggo kabelabonnement, een Eminent Router EM4542 R1 wireless 300N die uitstekend draadloos communiceert met 1 pc.
    Als ik daar de 2e pc bij zet en die ook via wifi met de router wil laten communiceren dan gaat ook dát goed want ik krijg een melding dat de signaalsterkte uitstekend is en dat er verbinding is met het draadloze netwerk.
    Zodra ik echter op die 2e pc de browser opstart krijg ik de mededeling dat er geen verbinding zou zijn en ik heb geen idee hoe ik dat moet oplossen.
    Heeft iemand een idee?
  • Eerst dan eens controleren of je wel IP krijgt op pc2, want wel verbinding wil nog niet zeggen ook IP
    Staat die pc wel op automatisch ip verkrijgen ingesteld? (dat er niet nog een "oud" vast ip instaat!)

    Start, uitvoeren (type) cmd (klik) ok
    Type dan in de cmd box ipconfig /all (klik enter)
    Nu kun je ip gegevens uitlezen en melden.
  • [quote:da033da151="peterkramer"]Eerst dan eens controleren of je wel IP krijgt op pc2, want wel verbinding wil nog niet zeggen ook IP
    Staat die pc wel op automatisch ip verkrijgen ingesteld? (dat er niet nog een "oud" vast ip instaat!)

    Start, uitvoeren (type) cmd (klik) ok
    Type dan in de cmd box ipconfig /all (klik enter)
    Nu kun je ip gegevens uitlezen en melden.[/quote:da033da151]

    Dat heb ik gedaan en de pc staat op " IP automatisch verkrijgen"
    iemand riep iets over het klonen van het mac-adres (van Ziggo?) maar dat gaat me zonder specifieke uitleg boven mijn pet.
  • Kun je ook aangeven welk IP-adres beide machines krijgen? Inclusief Default Gateway en DNS-serveradressen?
  • Al geprobeerd: modem, router, alle PC's uitzetten, stroom er af. Paar minuten wachten, modem aanzetten en wachten tot ie volledig is opgestart, router idem, dan PC's aanzetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.