Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Welke powerline adapter is op dit moment de beste keuze

Anoniem
Tirm
3 antwoorden
 • Mijn videoserver staat op de eerste verdieping op een powerline adapter van Netgear en wel de Powerline AV500 (gigabit). De andere aansluitdoos zit dus op de laagste verdieping bij de AV-installatie en is daar aangesloten op de mediaplayer.

  Bij sommige films heb ik last van haperend beeld en ik vermoed dat dit aan de powerline adapter ligt, kan dit en welk alternatief is er op dit moment sneller dan die ik heb.

  Graag advies.

  Rob
 • Je hebt de homeplugs toch wel direct in de wandstopcontacten gestoken en niet in een stekkerblok aan een verlengsnoer?

  In een test in Chip nov 2011 kwam de Netgear XAVB5501 er overigens goed uit…, heb jij deze of een oudere?

  In Computeridee 10/2012 een lovende test van een Black Base EA-500P. "Er werden snelheden gehaald van 106 tot 138 Mbps ruim voldoende voor streamen HD video".

  Als ik lieg, lieg ik in commissie…
 • Ik heb de bekabeling van de eerste verdieping waar ook de eerste homeplug zit door moeten trekken naar de benedenverdieping. Eigenlijk dus wel verlengd maar niet met een verlengsnoer en stekkerblok maar met de normale nul en fasedraad in een plakstrip vanaf het plafond naar de plaats van de AV-installatie.

  Maar wat is het verschil tussen het verlengen met de normale (blauwe/bruine) draad (behalve dat een verlengsnoer iets dunner is) in een strip en een verlengsnoer van een stekkerdoos boven naar beneden, vanuit dezelfde groep?

  Dat is mij niet helemaal duidelijk.

  Nee, ik heb de Netgear XAVB5004 set.

  Rob

  Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.