Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Tweede router op 80 meter plaatsen, of ... ?

Anoniem
Hans60
11 antwoorden
 • Ik heb hier (Frankrijk) een huisje waar de telefoonkabel binnenkomt op een Livebox 2 FR van Sagemcom, dat is volgens mij een modem-router (http://assistance.orange.fr/livebox-2-fonctionnalites-3484.php).

  Nu wil ik op ong. 80 meter verderop, daar staat een tweede huisje, een "iets" hebben dat draadloos internet rondom dat tweede huisje mogelijk maakt.

  Wat is het slimste? Een range-extender? Of een kabel van 100 meter neerleggen (prijzig?).. en wat plaats ik dan in het tweede huisje, ik vermoed een router. Maakt soort, merk en type nog uit?

  Als ik die tweede router in het tweede huisje heb staan, moet ik dan nog iets doen met een "brug" of "DHCP" ? Ik heb 5 a 6 jaar geleden ook een keer zoiets gehad, maar weet echt niet meer hoe we het toen hebben opgelost.

  Ik hoop dat jullie me een paar tips kunnen geven, dank !
 • Ik neem aan dat je in zowel het eerste als het tweede huisje stroom hebt vanaf dezelfde meterkast/aansluiting? Dan kun je ook proberen of je een verbinding kunt maken met Powerline adapters en in het tweede huisje een eigen accesspoint of router plaatsen.
 • Dank voor de tip, niet eens aan gedacht :oops:
  We gaan het eens proberen.
 • Met richtantennes kun je ook makkelijk 80m overbruggen. Je moet dan wel vrij zicht ertussen hebben. Als je een beetje handig bent, kun je deze ook wel zelf maken. Zie bijvoorbeeld: http://www.oreillynet.com/cs/weblog/view/wlg/448
 • Houd er wel rekening mee dat je voor richt antennes vaak een vergunning moet hebben en dat je ze niet zomaar mag toepassen. Het advies dat je hier krijgt is in de meeste europese landen (ook Nederland) een illegale oplossing.
 • Weet je dat wel heel zeker? Kan me voorstellen dat dat nodig is boven een bepaald vermogen. Maar zolang je een standaard router met standaard uitzendvermogen gebruikt, lijkt me dit erg onwaarschijnlijk.
 • Nee, om je apparatuur licentievrij te mogen gebruiken mag het uitgezonden vermogen maximaal 100 mW zijn en mogen alleen omni-directionele antennes gebruikt worden. Wil je iets anders, dan zul je hiervoor een licentie moeten aanvragen.
 • Dus hiervoor vind jij dat ik een vergunning nodig heb?
  http://www.pcworld.com/article/150951/extend_your_wifi_range_with_a_parabolic_reflector.html
 • Nee, voor de router is geen vergunning nodig, de antennes mogen worden aangepast zolang het vermogen van de router maar wordt teruggeschroefd zodat je niet boven de 100mW eirp uitkomt.
 • Wat vind je zelf?
  Ik kan er niet wakker van liggen. De wetgever denkt er echter anders over.
  De pakkans is dan ook niet erg groot in nederland. Dus ga gerust je gang. Mag je hier trouwens ook mensen met andere illegale zaken op weg helpen?
 • [quote:3ed0b2daa6="Hans60"]Ik neem aan dat je in zowel het eerste als het tweede huisje stroom hebt vanaf dezelfde meterkast/aansluiting?[/quote:3ed0b2daa6]

  Nee, helaas… wellicht rollen we 80 meter 220 kabel uit en proberen we de powerline adapters.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.