Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Signaal sterkte draadloze router

Anoniem
Hans.Vosman
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb sinds kort een sitecom 300N router aangeschaft. Niet echt een goedkope router waarmee ik volgens de verkoper makkelijk door het hele huis draadloze verbinding moest hebben. Speciaal gemaakt om door 3 vloeren nog goed verbinding te hebben. Zelfs wanneer de router op de begane grond staat. Nu heb ik hem geinstalleerd zoals beschreven stond, maar nu heb ik dus op de 2e verdieping nauwelijks verbinding. Kan het soms zijn dat ik nog instellingen anders moet zetten? Het was allemaal plug and play zeiden ze.

  Ik heb eerdere tropics bekeken hier op het forum, maar kon er geen oplossingen uit halen.
 • De gemiddelde router komt echt niet door drie betonnen vloeren heen.
 • 3 vloeren: makkelijk praten, het hangt er natuurlijk wel vanaf hoe hoog de plafonds zijn en hoe dik de vloeren. beton met ijzer, beton zonder ijzer of hout, het maakt nogal verschil. toch moet een n-router een eind kunnen komen.
  wellicht zit een signaal uit de omgeving je dwars. experimenteer dus eens wat met de kanaalinstelling van de router. lees de handleiding hoe je in de interface terecht komt. nb: in deze landstreken heb je doorgaans geen kanalen boven 11 beschikbaar .
 • [quote:002265f262="gerben"]De gemiddelde router komt echt niet door drie betonnen vloeren heen.[/quote:002265f262]

  Dat weet ik. Daarom heb ik dus ook een duurdere router gekocht die dit wel zou moeten kunnen. Nu hebben wij thuis ook geen 3e verdieping, dus de 2e verdieping zou sowieso makkelijk moeten kunnen.
 • [quote:18612d631e="derkdejong"]3 vloeren: makkelijk praten, het hangt er natuurlijk wel vanaf hoe hoog de plafonds zijn en hoe dik de vloeren. beton met ijzer, beton zonder ijzer of hout, het maakt nogal verschil. toch moet een n-router een eind kunnen komen.
  wellicht zit een signaal uit de omgeving je dwars. experimenteer dus eens wat met de kanaalinstelling van de router. lees de handleiding hoe je in de interface terecht komt. nb: in deze landstreken heb je doorgaans geen kanalen boven 11 beschikbaar .[/quote:18612d631e]

  Ik heb nog wat informatie gevonden waarin stond dat kanaal 1 en 6 ook goed te doen waren. Dit heb ik ook geprobeert, maar met nog steeds hetzelfde probleem. Ik heb op zolder nauwelijks tot geen internet.
 • het kan natuurlijk ook aan de kwaliteit van de ontvanger in de pc op zolder liggen…..
 • Bovendien zenden de antenenes in het horizontale vlak uit en nauwelijks naar boven. Dit geldt uiteraard voor zowel het accesspoint als je wl-netwerkkaart.
 • N.a.v de vorige bericht.

  Heb ik ook een conclusie opgedaan.

  Heb een draadloze router (Sitecom 4000 )beneden in de hoek van de kamer hangen.
  Boven een Laptop en een Desktop staan al beide draadloos.

  Maar nu ben ik heen gegaan, en heb de router daar in de hoek plat neer gelegd, en zie nu boven dat ik nog beter ontvangst heb nu.
 • Zie ook http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=217067&highlight=
 • Wat je eens zou kunnen proberen, of het helpt is vers 2 de router op een vel alufolie zetten wellicht krijg je dan wat meer straling naar boven

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.