Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

2 routers bij elkaar met 1 server

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb hier 2 routers draaien in het huis omdat ik kwa bereik niet genoeg had aan 1. Alles werkte goed op de thuisgroep en delen instellen, maar aangezien ik daar niet veel gebruik van maakte was dat niet storend. Maar… ik heb sinds kort een server aan router 1 draaien op windows server 2008. Ik gebruik deze server voor het gemakkelijk beheren van de vele computers in huis en alles gesynchroniseerd hebben op een plek. Het problem begon al met het toevoegen van clients op het domein(wat een .local domein is). Alle computers konden de DNS-server(wat de server zelf is) niet vinden. Na op alle computers de DNS server handmatig te hebben ingesteld werkte op de ene computer het delen niet, en de andere kon de Group Policy's niet ophalen. Op de server zelf kon ik geen problemen vinden. Ik heb naast dat alles ook opens problemen dat het internet soms niet/langzaam werkt. Dit is precies begonnen op de eerste gebruiksdag van de server, en ik denk dan ook dat dit met elkaar te maken heeft. vooral router 2 heeft veel problemen. Hoe kan ik dit oplossen, ik denk nml dat het aan de routers en hun instellingen ligt.

  Youri
 • Dit is een verhaal wat al vaker op de diverse fora ter sprake is gekomen.
  Ik neem even aan dat er 1 router is die met z'n WAN (internet) poort aan een modem verbonden is. Noemen we deze even Router A. Dan heb je vermoedelijk een router die met z'n WAN (internet) poort verbonden is met een LAN-poort van router A. Ik schets nu even een voorbeeldgeval hoe je dit zou kunnen aanpakken. ik ga er van uit dat de server aan een LAN-poort van router A hangt. Deze server heeft dus een IP-adres in het subnet van router A.
  Voorbeeld:
  Router A krijgt aan de WAN poort een dynamisch toegewezen IP-adres van (het modem van) je ISP.
  Router A heeft aan de LAN zijde een IP-adres van 192.168.1.1
  Stel deze router voor het gemak ook in als DHCP-server zodat alle devices automatisch de juiste default gateway- en DNS-serveradressen krijgen toegewezen. Stel een pool in van bijv. 192.168.1.100 - 192.168.1.199 (= 100 adressen)
  Geef de server een statisch IP-adres in hetzelfde subnet, bijv. 192.168.1.254. Stel als DNS- en default gatewayadres ook hier 192.168.1.1 in. Schakel de DHCP-server uit.
  Stel in router B aan de LAN-zijde een IP-adres in hetzelfde subnet in, bijv. 192.168.1.2.
  Schakel in router B de DHCP-server uit.
  Verbind nu router B met een kabel aan op router A. Steek hierbij de kabel aan beide zijden in een LAN-poort.
  Stel in router B aan de WAN-zijde een statisch IP-adres in, bijv. 10.0.0.1.
  Deze WAN-poort blijft ongebruikt.
  Deze router werkt nu als (draadloze) switch.
  Je hebt nu één groot netwerk gevormd waarin alle devices elkaar kunnen zien.
 • Beste Hans60,
  Heel erg bedankt voor je hulp, alles werkt nu normaal.
  Nog 1 vraagje: hoe kom ik in het configuratiemenu van mijn Router B/Switch? Als ik 10.0.0.1 intyp in mijn browser kan hij niets vinden.

  mvg.
  Youri
 • als je het goed gedaan hebt is

  router a met 192.168.1.1 te bereiken

  router b met 192.168.1.2 te bereiken

  de server met 192.168.1.254 te bereiken
 • Het IP-adres 10.0.0.1 is toegewezen aan de WAN-poort, die is ongebruikt. Zoals Sjouwer al zegt: 192.168.1.2 is het adres waarop router B te bereiken is.

  P.S.: zag net dat ik een tikfoutje gemaakt had: ik had geschreven dat je de LAN-poort van router B in moest stellen op 10.0.0.1. Dit moet natuurlijk de WAN-poort zijn. Inmiddels aangepast.
 • denk erom dat je dezelfde ssid en sleutel instelt ook het type beveiliging moet het zelfde zijn. bv allebei WPA2 of allebei WEP en ook allebei TKIP of AES. Als je de routers dan ook nog op hetzelfde kanaal uit laat zenden heb je een naadloos werkend netwerk door het hele huis.
 • Hallo allemaal,
  ik heb alles aangepast zoals jullie beschreven. ik heb alleen nu op mijn laptop (wireless) een internet snelheid van 1 á 2 mb/s terwijl ik een internet abonnement heb van 100 mb/s. De computer heeft een b/g wireless kaart dus ondersteund tot aan 54 mb/s. Router B is ook een b/g router en router A is een b/g/n router. op mijn computer(via de kabel aangesloten op router B) heb ik wel een snelheid van +/- 80 mb/s. Hoe kan dit? ik heb bijde routers de zelfde beveiliging en ssid gegeven en kanaal 7 toegewezen. Ik zit op het moment van schrijven boven dus denk dat de laptop is verbonden met router B.

  Youri

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.