Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

machtigingen

Anoniem
iemand85
8 antwoorden
 • hallo,
  telkens al ik een programma wil downloaden krijg ik een probleem met machtigingen, en springt de beveiliging van de map program files op alleen lezen, en krijg ik het voorstel om in 'mijn documenten' oid te werken.

  weet iemand hoe ik dit oplos, er moet toch een bronbestand zijn om dit aan te passen? of misschien kan ik een programma als spotify ook buiten de program files map plaatsen?
  groeten,
  LE
 • Wel even handig om wat informatie over je systeem te geven, zoals OS, virusscanner/firewall en hoe je netwerk is opgebouwd.
 • O vergeten:
  Dell latitude d600
  windows vista,
  avast
  gebruik de windows firewall
  defender is uitgeschakelt volgens mij,
  32 bits besturingssysteem
  Intel core TM 2 CPU T7400 @2.16 g.ghrz 2.17 Ghrz.

  hoe mijn netwerk is opgebouwd? we hebben met 4 computers (=laptops/nootebooks) 1 internetverbinding, maar zijn niet geschakeld, of bedoel je dit niet?
 • Ik snap niet helemaal wat je bedoelt met downloaden. Bedoel je downloaden van een NAS, een andere PC in het netwerk of van internet.
 • ik bedoel van internet, wat NAS is weet ik niet
 • OK, dus je download iets van internet en dat wordt dan op je PC opgeslagen in de map program files, of wordt het ergens anders opgeslagen en lukt het installeren niet.
 • het leek mij logisch om als ik een programma download dat op te slaan bij program files, en dat lukt dan na met veel moeite die machtigingen te veranderen, en bij een volgend programma moet ik weer hetzelfde doen: bij machtigingen gebruiker selecteren, en daar al die vakjes aan klikken, dan toepassen, alleen lezen uit zetten, etc. Als het niet uitmaakt als ik de map in de map 'mijn documenten' ofzo plaats, dan is dat ook een optie, dus dat wil ik ook graag weten,
  groeten/dank,
  Laurens
 • De map program files is juist bedoeld om programma's in te installeren en niet te downloaden. Dus downloaden naar bv downloads in mijn documenten en als je het daarna gaat installeren schrijft die het (meestal) automatisch naar program files toe.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.