Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wegvallen internet

Anoniem
Gytrash24
2 antwoorden
 • Sinds wij hier in huis over zijn gegaan naar een nieuwe provider en naar draadloos gegaan zijn. Heb ik aardig wat problemen met mijn computer de meeste zijn niet echt iets waar ik me druk om maak. Maar steeds zodra mijn broertje beneden op zijn computer een online game speelt. Waar hij een constant connection voor nodig heeft word ik automatisch om de zoveel minuten van mijn internet gegooid allen omdat zijn computer anders ook weg valt. Het is ook alleen als hij online gaat gamen als hij gewoon andere dingen doet op zijn pc is er niks aan de hand.
  De mensen die dit geinstalleerd hebben weten niet hoe ze dit moeten oplossen en snappen ook niet wat het probleem is. Het was wel normaal dat internet wel eens weg viel maar niet zo veel en zeker niet omdat een andere computer vecht om een connectie te houden.
  Het ligt ook niet aan de afstand want zowel mijn broertjes als mijn computer staan op vrijwel de zelfde afstand van de draadlozedoos (kwe niet hoe dat heet)
  Mijn computer staat zelfs dichterbij. Ook wordt mijn moeder computer, die vrij wel naast die van mijn broertjes staat. Nooit eraf gegooid het is echt alleen mijn pc.

  Wat er gebeurt:
  waar ik dan mee bezig ben (kan van alles zijn) happert en ik weet dat hij gaat wegvallen dan krijg ik een scherm pagina kan niet weergegeven worden of hij begint over de proxy. Dan zie ik onder in beeld dat de verbinding verbroken is en na enkele seconden start hij hem weer op. En dit gebeurt echt met behoorlijke regelmaat meestal om de 5 minuten wel als mijn broertje aan het gamen is. Ook merkt hij wanneer mijn computer de verbinding aanvraagt want dan zegt hij dat hij last heeft van glitches in zijn spel of dat het spel even verlangzaamt of versnelt. Overigens heeft het niks met het spel zelf te maken want hij speelt elke keer wel weer wat anders. Van minecraft tot het ouderwetse runescape en hier en daar wat pc games die hij online doet volgens mij is dit age of empires of empire earth.

  [b:26d5251cd1]extra info[/b:26d5251cd1]
  Ik heb een acer computer die loopt op xp.
  Ik download veel maar heb 2 grote schijfen die nog nooit vol geweest zijn. Ik hou mijn computer ook heel goed bij schoonmaken, virus en maleware eraf halen aantal keren op een dag. En defragmenteer zowel de schijf waar ik meeste mee bezig ben als de (zoals ik hem noem) opslag schijf.
  Ik heb nooit problemen gehad kwa vervelende virussen wel een tijdje terug een probleem gehad dat mijn cdlezer geen games kon lezen. Maar dit heb ik inmiddels al weer opgelost (eigen foutje)
  Het is een vrij snelle computer nog nooit langzaam geweest maar goed this ook beetje mijn kindje :P doe er veel mee dus hou ik hem ook netjes bij.
  Misschien ook handig om te weten ik heb weinig grote programma's op mijn computer de enige echt grote zijn sony vegas pro10 (video editings programma) en een soort kluis die er voor zorgt dat mensen niet makelijk bij al mijn bestanden kunnen komen. Deze programma's heb ik ook nooit problemen mee gehad en werken altijd top.
  Verder word deze pc alleen door mij gebruikt alleen voor films hier en daar een game en voornamelijk ja online… youtube,spelletjes(niet echte games zoals me broertje) hier en daar wel een cd game maar niet online want tja… hij valt toch weg van wegen geen constante verbinding.
  Ik krijg wel af en toe een melding dat een bepaalde plug voor video's vast loopt dit is alleen bij youtube als ik lange tijd daar dingen op kijk. Overigens start de plug zich zelf weer gewoon op als je op ok klikt en hij even google chrome afsluit. owh ja ik werk met google chrome :P das misschien ook handig om te weten. Maar denk niet dat dat het probleem is.
  Mijn moeder gebruikt internet explorer mijn broertje is fan van firefox en ik zit op chrome. Maar zou dat echt zoveel impact hebben? anders vraag ik me broertje wel of hij over wil op chrome dat heb ik nog niet geprobeerd dus is wel een idee.


  Weet iemand wat ik hier aan kan doen? begin toch al aardig spijt te krijgen dat ik toch over gegaan ben naar draadloos toen ik nog gewoon een kabel had heb ik nooit internet uitval gehad. En als ik het wel had, had iedereen het. Het is echt heel irritant het is niet dat ik echt problemen er van krijg maar goed als je om de 5 minuten steeds even moet wachten tot je pc weer verbinding heeft ga je er vanzelf aan irriteren.
  Hopelijk weet iemand iets want de mensen van onze nieuwe provider zijn niet van plan nog iemand te sturen… leuke mensen zij installeren de boel komen terug omdat eerst 1 pc alle internet op eist her stellen het en boem alles in de problemen. This hun internet dus je zou toch zeggen dan hun het ook zouden kunnen oplossen maar proberen ho maar…
 • Waarschijnlijk gebruikt je broertje (nagenoeg) de volle bandbreedte op de draadloze verbinding als hij aan het gamen is. In de router/modem ('draadlozedoos' volgens jouw treffende omschrijving :D ) kun je mogelijk instellen hoeveel bandbreedte hij maximaal mag gebruiken zodat er ook voor jullie nog wat overblijft. Het kan ook zijn dat je in kunt stellen hoeveel er voor jullie minimaal moet overblijven. Dit heet Quality of Service (QoS).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.