Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Probleem met verbindingssterkte

Anoniem
niellus16
4 antwoorden
 • Hallo!

  Bij mij thuis hebben we internet van Ziggo (met modem+router Ubee EVW3200). Dit modem staat beneden in de meterkast. Nadat het netwerk volledig aangesloten was, merkte ik dat ik op één kamer op de eerste verdieping slecht ontvangst had van het draadloos signaal (de computer daar is trouwens een Windows 7 pc en maakt draadloos verbinding m.b.v. de Linksys Cisco WUSB100 v2).

  Omdat ik op deze kamer echt internet nodig heb en het niet mogelijk is om er een draad naartoe te trekken, heb ik een tijdje geleden een betere router gekocht, namelijk de Sitecom 300N X4. Deze router had ik eerst via de WAN poort op het Ziggo modem aangesloten, maar dit zorgde voor een onstabiel netwerk. Daarna heb ik m.b.v. een artikel uit de Computer!Totaal de Sitecom router aangesloten via een LAN poort en heb ik de DHCP server van deze router uitgezet, zodat alleen de router van Ziggo de IP adressen uitdeelt.

  Hierdoor is het netwerk wel een stuk stabieler geworden, alleen heb ik op die ene kamer nog steeds geen internetverbinding (signaal te zwak). Nu is mijn vraag: Hoe zou ik dat op kunnen lossen?

  Na wat zoekwerk heb ik zelf de volgende opties gevonden:
  1) De Sitecom router naar de 1e verdieping verplaatsen en een WDS verbinding op proberen te zetten (volgens dit artikel: http://computertotaal.nl/internet—netwerken/20157-overal-internet-in-uw-huis.html)
  2) Een Wireless Repeater op de 1e verdieping installeren. Ik las alleen dat deze apparaten de snelheid van de verbinding halveren, en dat lijkt me niet echt handig…
  3) Een verbinding opzetten via Powerline

  Welke van deze oplossingen (of een andere natuurlijk) zouden jullie me kunnen aanraden, zodat ik ook in die ene kamer een snel, maar vooral ook stabiel, netwerk heb?

  Alvast bedankt voor de hulp!
 • Ik zou voor het gemak, de powerline optie kiezen en dan de Sitecom 300N X4 als switch/accespoint instellen en plaatsen op de eerste verdieping. (maar dat had je al gedaan las ik, instellen als accespoint)

  Zoals ik het nu begreep had je de Sitecom 300N X4 ook gewoon beneden staan en dat hielp niet echt.

  Als je de sitecom hetzelfde SSID, WPA en kanaal geeft als de ziggo modem/router, is het nog roaming ook.

  Over op hetzelfde kanaal zetten is hier al eerder discussie op het forum geweest, maar test het zelf uit en het zal mij verbazen als je niet tevreden bent over de resultaten.
 • Bedankt voor je reactie! Ik heb alleen nog een paar vraagjes:

  -Op de 1e verdieping is geen LAN kabel/aansluiting aanwezig, kan ik de sitecom daar dan alsnog plaatsen?
  -Wat bedoel je precies met " is het nog roaming ook"?
  -"Als je de sitecom hetzelfde SSID, WPA en kanaal geeft als de ziggo modem/router." Heeft dit ook zijn als de sitecom beneden blijft staan, of alleen als hij op de 1e verdieping staat?

  Alvast bedankt voor je hulp!
 • Van de powerline plug koop je een setje van twee. Eentje in een stopcontact beneden en de utp kabel in de lan poort. De tweede powerline in een stopcontact op de eerste verdieping en daar de sitecom op een lan poort aansluiten (de sitecom moet dan wel inmiddels dhcp uithebben staan)

  Roaming wil zeggen dat je laptop/pc/telefoon het draadloze signaal van de ene router naadloos laat overnemen als je buiten bereik van de ene maar binnen bereik van de ander komt. Anders gezegd, het sterkste signaal wordt dan gepakt en dan zonder verlies van verbinding.

  De sitecom beneden laten staan heeft geen zin, immers je wilt de draadloze bereik vergroten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.