Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Advies internet in de tuin

Anoniem
pang
17 antwoorden
 • Graag zou ik achter in de tuin goed bereik hebben voor Internet. Op dit moment zendt een router vanuit de meterkast aan de voorkant van huis het signaal uit. Achter in de tuin kunnen we het signaal niet goed genoeg ontvangen. Vanaf de meterkast loopt een loze leiding van 40 meter naar de achtertuin waar eventueel een kabel doorheen getrokken kan worden.

  Hoe zou ik dit het beste op kunnen lossen? Ik heb wel eens naar een range extender gekeken maar betwijfel of we achter in de tuin dan voldoende bereik hebben.
 • Als je een droog plekje kunt vinden in de tuin (schuur?), dan zou je daar een tweede router kunnen aansluiten. Dit op een kabel door die loze leiding.
 • [quote:19365e9b99]Vanaf de meterkast loopt een loze leiding van 40 meter naar de achtertuin waar eventueel een kabel doorheen getrokken kan worden. [/quote:19365e9b99]

  Ethernetkabel trekken en 2e router.
 • wel voorzichtig met het trekken van de kabel want mijn ervaring is dat je die snel kapot trekt en kun je 50 m kabel weggooien, en minimaal een cat.5 beter nog een cat.6 kabel vanwege de afstand.
 • De kabel plus extra router is waarschijnlijk de beste oplossing.
  Als je van knutselen houdt en er op de router een externe antenne gemonteerd kan worden….dan zou je met een (zelf gemaakte) externe antenne kunnen experimenteren.
  Als je effe zoekt vind je wel recepten.

  Ik haal hier met een simpele externe antenne die ik als aanbieding voor 9 euro erbij kon kopen (bij een fonera SIMPL router), een afstand van meer dan 250 meter…. (ik heb de antenne wel op zolder kunnen monteren, maar als ik op de BG het had moeten doen was er ook wel een verbetering geweest maar uiteraard geen 250m….)

  Zelfbouw voorbeeld, maar zoek zelf evt verder:
  http://www.freeantennas.com/projects/template2/
  en de Fon antenne inside (ook na te maken als je handig bent)
  http://elfonblog.wordpress.com/2007/07/06/la-naked-fontenna/
 • Bedankt voor jullie reacties.
  Sluit ik de tweede router dan bedraad aan op de eerste router?

  Wat is overigens de reden dat jullie kiezen voor een tweede router boven bijvoorbeeld een accesspoint?
 • Een accesspoint is duurder en je kunt er minder mee. Wat in de volksmond een router heet, is in werkelijkheid een router met ingebouwde switch en accesspoint. Je schakelt in de nieuwe router de routerfunctie (dhcp) uit, waardoor je een switch en accesspoint overhoudt.
 • Leuk allemaal… maar naast dat upt kabeltje zal er ook spanning/stroom op de router/accesopoint moeten komen te staan.
  Heb je geen 230V punt in de buurt, overweeg dan een router/accespoint met PoE (Power Over Ethernet) Je stuurt dan een 42V signaal mee over de UPTP kabel. Je router moet daar wel geschikt voor zijn.
 • [quote:26b35ab02b="peterkramer"]Leuk allemaal… maar naast dat upt kabeltje zal er ook spanning/stroom op de router/accesopoint moeten komen te staan.
  Heb je geen 230V punt in de buurt, overweeg dan een router/accespoint met PoE (Power Over Ethernet) Je stuurt dan een 42V signaal mee over de UPTP kabel. Je router moet daar wel geschikt voor zijn.[/quote:26b35ab02b]
  Naast een access point die geschikt is voor PoE, heb je uiteraard ook een PoE injector, of een PoE switch nodig, zodat de benodigde spanning op de UTP bekabeling gezet wordt…
 • Andere optie is je router hoger in huis plaatsen, dit kan je bereik ook verbeteren. Zet hem een keer op zolder en kijk of signaal verbeterd.
 • ….en sluit die externe antenne aan…. (zie boven).
 • Stroom is aanwezig achter in de tuin. Koelkast moet ook stroom hebben ;)

  Ik ga het proberen met een ethernetkabel en een router.
 • Nog een vraagje. Als ethernetkabel dien ik dan een gewone UTP-kabel te nemen van cat5e of cat6?
 • Hangt van je netwerk af. Meestal is dat 100Mbps fast ethernet en dan voldoet cat5. Gigabit ethernet heeft minimaal cat5e nodig. Maar vermoedelijk gebruik je de router in je tuin puur voor wifi, en dat waarschijnlijk als 54g? In dat geval is cat5 ruim voldoende en zal het nooit een beperking zijn.
 • Deze router heb ik.
 • Is dat de aanwzige router, of de nieuwe die je in de tuin gaat zetten? Op zich is dit een goede router. Het bedrade netwerk is gigabit ethernet, wifi (theoretisch) sneller dan 100Mbps.
 • De router die staat in de meterkast.
  Voor in de tuin dien ik nog een router aan te schaffen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.