Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wifi traag/slecht

Anoniem
Leo S
10 antwoorden
 • Hallo ,

  Ik heb een Sitecom300N gigabit router die een erg slechte draadloze verbinding heeft .

  Ik gebruik de draadloze verbinding met m'n telefoon ( gerootte HTC Sensation ) en m'n playstation 3 , in beide gevallen is de download snelheid laag of valt soms stil . Heb het ter vergelijking ook met een Samsung Galaxy 3 (niet geroot) geprobeerd , deze heeft dezelfde problemen met wifi ( erg sloom of soms geen verbinding )

  Mijn telefoon geeft als wifi status :
  Signaal sterkte - uitstekend
  Linksnelheid - 72 Mbps

  Ik heb op m'n telefoon een wifi analyzer app gedownload die eigenlijk dezelfde uitkomst geeft ( signaal sterkte goed enz.. )

  Heb al diverse andere wifi kanalen geprobeerd omdat het volgens de analyzer best druk is bij ons in de buurt .

  De draadloze router hangt onder mijn tv , deze is dus het middelpunt van de kamer waardoor hij het minst gehinderd word door opstakels .

  Heeft iemand een idee wat ik zou kunnen doen om een stabielere/hogere snelheid te halen ( moet ik misschien een 5 GHz routen aanschaffen ? )

  Alvast bedankt !
 • Schakel de tv eens helemaal uit (dus niet op standby) en kijk of dat wat uitmaakt. Als je de router op een andere plaats kunt aansluiten, probeer dat dan ook eens. Liefst vrij van kabels en electrische apparatuur.
 • [quote:559601d570="gerben"]Schakel de tv eens helemaal uit (dus niet op standby) en kijk of dat wat uitmaakt. Als je de router op een andere plaats kunt aansluiten, probeer dat dan ook eens. Liefst vrij van kabels en electrische apparatuur.[/quote:559601d570]


  Mmm , dat zou ik zo snel even niet kunnen doen omdat simpelweg mijn kabels niet lang genoeg zijn ga dit zeker proberen ! .

  Heb hier eigenlijk niet aan gedacht omdat het wifi signaal als ''uitstekend'' word ontvangen .Ik neem aan dat u Magnetische interferentie bedoeld ,mijn vraag is dan heeft dit zo veel invloed ??
 • Dat is wat je hiermee kunt uitzoeken. Ik weet niet of dit het probleem is, maar het is allicht het onderzoeken waard. Niet?

  Kijk ook eens met inssider op welke kanalen het minste concurrentie is.
  http://www.metageek.net/products/inssider
 • [quote:7fa7d21f95="gerben"]Dat is wat je hiermee kunt uitzoeken. Ik weet niet of dit het probleem is, maar het is allicht het onderzoeken waard. Niet?

  Kijk ook eens met inssider op welke kanalen het minste concurrentie is.
  http://www.metageek.net/products/inssider[/quote:7fa7d21f95]

  Na het downloaden krijg ik de melding ''inSSider requires WLAN auto config which appears to be stopped '' please restart WLAN auto config

  Ben niet zo thuis in dit soort software/meldingen , wat moet ik doen om dit programma te laten werken ?

  Doet dit programma niet hetzelfde als de APP ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=nl ) die ik voor mijn telefoon heb gedownload ??
 • Dat lijkt me inderdaad een vergelijkbaar programma. Maar dat draait natuurlijk niet op je pc.

  Waarschijnlijk wordt de windows service bedoeld. Kun je wel checken onder je services (windows+r , services.msc, onderaan in de lijst). Als die uitstaat, rechtsklikken, start. Je kunt hem in opties ook omschakelijk naar automatisch.
 • [quote:f943e3e314="gerben"]Dat lijkt me inderdaad een vergelijkbaar programma. Maar dat draait natuurlijk niet op je pc.

  Waarschijnlijk wordt de windows service bedoeld. Kun je wel checken onder je services (windows+r , services.msc, onderaan in de lijst). Als die uitstaat, rechtsklikken, start. Je kunt hem in opties ook omschakelijk naar automatisch.[/quote:f943e3e314]

  Ben er inderdaad inmiddels via Google achter gekomen dat ik hem moest inschakelen in Windows services , alleen gebeurd er helaas niet veel in het grafiek .

  Dat programma draaid inderdaad niet op m'n Pc maar kijkt wel naar mijn Wifi signaal ( en daarmee het signaal wat ie ontvangt ) , zou dus betrouwbaar moeten zijn of niet ?

  Ik denk dat ik eerst ga proberen mijn router een andere plek te geven , vind dat wel een sterk punt !

  Maar in hoeverre zou het 2.4 GHz en 5GHz invloed hebben op mijn klacht ?
 • Dat is ook een kwestie van uitproberen. 5GHz is bij mijn weten sneller, maar heeft wel minder bereik. Ook iets minder kans op storing door andere routers, omdat het minder courant is.
 • [quote:2359a0063b="gerben"]Dat is ook een kwestie van uitproberen. 5GHz is bij mijn weten sneller, maar heeft wel minder bereik. Ook iets minder kans op storing door andere routers, omdat het minder courant is.[/quote:2359a0063b]

  Wel een grote kans van slagen dus omdat mijn probleem waarschijnlijk in een van die dingen zit , of begrijp ik het dan verkeerd ?

  Het bereik is bij mij niet zo van belang omdat de apparaten die van Wifi gebruik maken bij mij alleen in de huiskamer komen/zijn ( PS3/GSM )
 • Gewoon alles uitproberen totdat je iets vindt, wat je probleem oplost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.