Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Twee signalen over UTP

Anoniem
tomvdlee
4 antwoorden
  • Sinds enkele weken hebben wij digitale televisie. Daarvoor heb ik een UTP-kabel aangelegd. Er gaat nu dus een netwerkkabel van de router naar de decoder bij de televisie. Ik vroeg me het volgende af: is het mogelijk om twee signalen over die ene kabel te sturen? Ik ben voornemens om een Raspberry Pi aan te sluiten op de televisie. Het zou mooi zijn om daar ook internet op aan te sluiten. De UTP-kabel die er nu ligt, is aangesloten op de televisiepoort van de router. Is het een mogelijkheid om door middel van een soort splitter bij de router zowel het televisiesignaal als een gewoon internetsignaal over die ene kabel te sturen en dat aan het einde van de kabel met een tweede splitter weer van elkaar te scheiden? Zo ja, welke apparatuur kan ik hier het beste voor gebruiken?
  • Zet een switch bij de tv neer, en sluit beide apparaten daar op aan.
  • Dat gaat denk ik niet werken. Het signaal dat momenteel door de kabel gaat, is het televisiesignaal (poort voor televisie op de router, als ik de decoder op een andere poort aansluit, heb ik geen televisie). Moet ik niet door middel van de splitter ervoor zorgen dat er ook een gewoon internetsignaal door de kabel gaat?
  • De enige goede methode om twee of meer apparaten op een utp kabel aan te sluiten, is een lan switch. Of dat met het tv-signaal gaat werken, is afwachten.

    http://tweakers.net/pricewatch/cat/311/netwerk-switches.html#filter:q1bKL0pJLXLLTM1JUbJSKijKzCpW0oEIBucXlQDFEouTlWoB

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.