Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Italiaans netwerkprobleem

Anoniem
Rudilio
2 antwoorden
 • Beste allen,

  Ik ben kort geleden naar Italie verhuisd en heb daar thuis een WIFI netwerkje via Telecom Italia. Mijn laptop van mijn werk (Windows 7), mijn iPAD en ook GSM connecten prima met het netwerk en werken naar behoren.

  Alleen de laptop van het werk van mijn vriendin (Windows XP) werkt niet goed. Hij vindt ons WIFI netwerk wel, gaat ook connecten, is aquiring network address, connect dan ook, maar na twee seconden is de verbinding weer weg en gaat hij weer connecten etc etc. Dit blijft zo heen en weer flipperen, dus er komt nooit een goede, stabiele verbinding.

  Ik heb al gekeken naar de instellingen van het modem, maar daar zie ik niets vreemds.

  Als ik de laptop met de kabel verbindt, gaat het ook niet soepel; internet is langzaam en secure verbinden met het netwerk van haar werk lukt mijn vriendin ook niet.

  Hebben jullie een idee wat er mis zou kunnen zijn?
  - zou het kunnen helpen als ik een fixed IP address toewijs aan de laptop en het modem, dus niet automatisch DHCP? Moet ik dan op de laptop en de modem dit adres instellen? Op de laptop ook DNS fixed ingeven misschien, ipv automatisch?
  - zou het te maken kunnen hebben met firewall instellingen op de laptop?

  Mijn Italiaans is nog niet zo goed dat ik er vertrouwen in heb met de Italiaanse helpdesk van Telecom te bellen, dus vandaar hier even een berichtje!

  thanks,
  Rudilio
 • Eerste gedachte is de driver van de draadloze netwerkkaart. Kijk eens of daar een latere versie voor te vinden is. Je meld nog geen merk/model/type in je start topic, dus direct naar een site verwijzen gaat nu niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.