Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Geen draadloze verbinding statisch ip

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb van mijn isp gegevens om een statisch ip in te voeren. Deze gegevens heb ik ingevoerd in mijn router, en op zowel laptop1 als op mijn telefoon heb ik hiermee internet verbinding. Alleen laptop2 wil geen internet verbinding maken. Dit is een windows xp laptop en is onlangs volledig gereset (en de harde schijf vernieuwd). Ik heb hier nog wel een werkende wifi verbinding op gehad (op de gratis ns wifi) maar nadat ik thuis heb geprobeerd om een wifi-verbinding in te stellen, met de statische ip gegevens, is het niet meer gelukt om met deze laptop2 een werkende wifi verbinding te maken. Ik heb het één en ander nu uitgeprobeerd maar ik kom er niet uit. Wat ik heel raar vind is dat het 'netwerk-icoontje' rechtsonder in de taakbalk wel aangeeft dat er verbinding is, signaalsterkte is uitstekend en hij is verbonden. Maar wanneer ik in de browser het ip-adres (192.168.1.1) invoer geeft de browser aan 'deze webpagina is niet beschikbaar'. Ik kom dus niet in de router vanaf laptop2.

  Tijdens mijn google avontuur is bij soortgelijke problemen geadviseerd om een ipconfig /release, renew en all te doen. Dat heb ik gedaan, maar weet niet hoe ik de printscreen hier kan laten zien.

  Ik ben absoluut geen expert in dit gebeuren en hoop dat jullie mij kunnen helpen.

  Alvast bedankt.
 • [img:48237582f5]http://i1342.photobucket.com/albums/o768/leondav/ipconfig_zpsc3d39882.jpg[/img:48237582f5]
 • Yes, printscreen is gelukt 8)
 • Test even of je met een utp kabel aangesloten op deze laptop, wel internet krijgt.. Plaats dan ook even zo'n screenschot svp van ipconfig
 • Met utp kabel heb ik wel een internet verbinding op laptop2.
  Bijgevoegd de printscreen van de ipconfig met utp kabel.
  [img:5bc107552f]http://i1342.photobucket.com/albums/o768/leondav/ipconfig_zpsa7a9890a.jpg[/img:5bc107552f]
 • Ip instellingen lijken in orde. Volgende gedachte is de driver voor de draadloze atheros adapter, mogelijk dat deze de gebruikte beveiliging niet goed aan kan.
  nb: in je printscreen zie ik ook het typenummer staan, dus daar op zoeken

  Kijk eerst bij je laptopfabrikant voor een driver en anders bij atheros
  http://www.atheros.cz/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.