Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

IP-camera perikelen

Anoniem
andre@home
7 antwoorden
 • Mijn eerste IP-camera's geinstalleerd (D-link 932L) en op een gegeven moment is het dan tijd om ze op afstand te gaan bekijken maar daar heb ik wat problemen.

  Je moet op een gegeven moment een Servernaam, Adres, Poort enzovoort bekend maken maar ik zit een beetje met wat ik nu precies moet invullen.

  Servernaam (geen idee) Adres, dat moet een IP-adres zijn maar welk; ik heb een adres van mijn router, van de camera's, mijn externe IP-adres dus dat is een beetje verwarrend, dan het poortnummer, standaar staat daar 5160 maar ik dacht dat dat 8080 moest zijn maar wat ik ook invul, het programma D-ViewCam vind de server niet en dus kan ik niet op afstand (via een site) kijken. Wie heeft een idee wat ik fout doe en wat ik wel moet doen.

  Ik werk dus met het bijgeleverde programma.

  Graag hulp,

  Rob
 • Als je extern wilt kijken moet je dat via het externe ip adres doen en de poort die je instelt. In de router moeten die gegevens forward worden naar het interne ip adres en poort van de camera.
  Je moet dus eerst vaststellen hoe (ip en poort) je intern de camera kunt benaderen.
  Lijkt me toch typisch iets dat ook in een handleiding staat…
 • Als het nu werkelijk zo simpel was geweest, denk je dan dat ik de vraag had gesteld. Ik lees echt de gebruiksaanwijzing goed en als ik het dan niet snap, dan stel ik de vraag poas.

  Je geeft geen antwoord op de vragen, wat is servernaam, wat wordt hier bedoeld. Ik heb helemaal geen server, externe IP adres, poort, Als alle gebruiksaanwijzingen nu eens goed leesbaar waren, dan was het ook geen punt maar die bestaan volgens mij niet. Als je de moeite wilt nemen. lees dat deel dan eens vanaf pagina 111.

  Ik heb 4 PC's/Laptops en die hebben allemaal een eigen IP-adres. Ook heb ik een intern IP-adres en alle camera's hebben elk een IP-adres.

  Poort, welke poort bedoel je, wat is forwarding. Je maakt het er niet makkelijker op. Het zou in de handleiding kunnen staan maar als het er net zo cryptisch als jij uitlegt dan wordt het niet duidelijker.

  Rob
 • Mocht je mij nog willen helpen, mijn modem is een Fritz 7340. Ook dat ding heeft nog een IP-adres!

  Rob
 • De camera heeft een ingebouwde webserver, waardoor je de beelden kunt bekijken. Op je eigen netwerk doe je dat door te surfen naar http://<ip-adres>:<poort>. Dan zou je de beelden moeten kunnen zien. Wanneer je dit vanaf het WWW wilt doen moet je als adres het externe adres opgeven van je modem. Dit kun je vinden door te surfen naar een site als www.watismijnip.nl. Het volgende probleem is nu dat je router, ingebouwd in je modem, moet weten naar welk apparaat hij dit verzoek moet doorsturen. Dit doe je d.m.v. portforwarding. In de modem geeft je op dat verzoeken voor http://<extern-ip-adres>:<poort> doorgestuurd moeten worden naar het ip-adres en poort van je camera. Als je verder geen webservers hebt draaien kun je voor de cam poort 80 gebruiken, de standaard poort voor webservers. Als je cam standaard poort 5160 gebruikt kun je dit zo laten en een externe poort doorsturen naar 5160.
  Voorbeeld, uitgaande van:
  extern ip-adres 111.222.333.444
  ip-adres v.d. camera 192.168.10.200
  poort v.d. webserver in de cam 5160
  Lokaal kun je de cam bekijken via 192.168.10.200:5160
  mogelijke portforwarding in de modem/router: 111.222.333.444:5160 naar 192.168.10.200:5160, dan is de cam op internet te zien via 111.222.333.444:5160
  of mogelijke portforwarding in de modem/router: 111.222.333.444:80 naar 192.168.10.200:5160, dan is de cam op internet te zien via 111.222.333.444, waarbij je het poortnummer (80) niet hoeft op te geven, dat vult de browser automatisch in omdat dit het standaard poortnummer is.
  Ik ken de Fritz niet maar ongetwijfeld staat daarin hoe je moet portforwarden.
 • Hier kan ik wat meer mee. Bedankt voor de genomen moeite.

  Rob
 • You're welcome! Laat even weten als het gelukt is, maar ook zeker als het (nog) niet gelukt is….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.