Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Router achter modem.

Anoniem
jos.koenen
8 antwoorden
 • Hallo,

  Thuis heb ik ziggo ''alles in een extra''. Hierbij zit een wifi modem, hiervan is het wifi bereik erg slecht. Met deze reden heb ik onze oude fritzbox 7170 aan het modem aangesloten als router. Een hele verbetering voor het wireless bereik maar mijn gewone PC's moet ik hier niet op aansluiten omdat ik dan me 120mbit niet kan halen. Mijn gewone PC's zijn dus rechtstreeks aangesloten op het modem en alle laptops/tablets zijn wireless aangesloten op de fritzbox. Nou heb ik 1 probleem en dat is mijn wireless printer. Deze is ook aangesloten op de fritzbox. De printer krijg ik maar niet geconnect met de PC's die rechtstreeks op het modem zijn aangesloten. Is er een oplossing waardoor ik alle aangesloten apparaten van het modem en de fritzbox met elkaar kan connecten?

  Op de ziggo site stond in de handleiding een onderwerp over het aansluiten van een router achter het modem. Deze stappen heb ik gevolgd maar dit heeft niet geholpen. Link

  Ook las ik iets over DHCP Server uitzetten op de fritzbox. Dit heb ik wel geprobeerd maar zorgde ervoor dat ik maar 1 wireless verbinding kon maken.

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Groeten Tijmen
 • DHCP idd uitzetten en kabel vanaf de nieuwe router in de LAN poort en niet in de WAN poort.
 • Ik weet of DHCP wel uit kan in de Fritz. Iha gaat de WAN via LAN1 en kan de Fritz niet als gewone switch worden gebruikt. Ik zag in de handleiding van de 7170, hoofdstuk 4.2 hoe een en ander aangesloten moest worden, maar ik zag niks over het uitzetten van de DHCP.
 • Ik heb de kabel inderdaad aangesloten op de LAN ingang. Ik heb de dhcp server wel uit kunnen zetten maar dit zorgt ervoor dat ik geen internet via wireless heb.
 • Heb je in de Fritzbox wel de SSID en sleutel ingegeven? staat de radio aan?
 • Het "eigen IP" van de frtitzbox moet in dit geval wel in het subnet van het ziggo modem/router worden gezet (naast dhcp uit)
  Gebruik als "start" (lan) ip voor de fritz box 192.168.178.250
 • Wat er vermoedelijk fout gaat is dat de Fritbox gewoon als DSL router geconfigureerd moet worden en niet als kabel router (Wan via LAN1), in dat geval is LAN1 t/m LAN4 beschikbaar. Anderzijds, mogelijk zou LAN2 /tm LAN4 dan als switch moeten werken. De DHCP uitzetten en de router een eigen IP adres geven binnen het bereik van de andere router zou dit een switch moeten maken. Morgen heb ik mogelijk tijd op te testen of dit werkt.
 • Zojuist een drietal routers en een switch aan elkaar geknoopt, aan het eind de fritzbox 7360 om een en ander in te stellen. Dit met veel geduld, wachten op de windows identificatie en na het invoeren van de juiste ip adressen. Uiteindelijk de fritzbox op LAN2 rechtstreeks gekoppeld aan mijn thuisnetwerk en kan ik de deze als luxe draad(loze) switch in mijn thuisnetwerk gebruiken. DNS wordt ook goed herkend. De snelheid van herkenning ging niet echt super.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.