Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wireless n en g

Anoniem
Hans60
5 antwoorden
 • Goedemorgen

  Ik heb een vraag over een router wireless n. Kan ik daar ook een laptop met een wireless g adapter gebruiken? Standaard vindt hij hem niet maar misschien hebben jullie een oplossing?

  Had namelijk eerst ook een wireless n USB adapter voor die laptop maar die heeft ineens geen USB 2.0 meer maar 1.1. Op nieuw xp sp2 opgezet met nieuwste drivers maar werkte niet. Dus toen dacht ik misschien kan ik de oude g adapter gebruiken.
 • Ja dat zou kunnen. Vermoedelijk zijn de drivers niet geinstalleerd, dat zou ook voor de G versie kunnen gebeuren. Kijk bij Apparaatbeheer of er uitroeptekens te zien, mogelijk is dat de Wlan stick. Ga naar het betreffende 'probleem' apparaat en bekijk de eigenschappen die erbij horen en ga op zoek naar de hardware id. Met behulp van de hardware id kan achterhaald worden welke hardware het betreft en dus misschien ook dat het om de Wlan gaat. Daarna zoeken de drivers.
 • Dat is in het verhaal usb 2.0? Maar wilde eigenlijk weten of mijn router wireless N ook wireless G adapter kan. Of dat je daar iets moet omzetten in de router. Of dat het totaal niet kan.
 • De meeste router staan standaard ingesteld op kombinatie gebruik van B/G en N. Maar dit kan gewisseld/veranderd zijn door de gebruiker en bv alleen op N ontvangst zijn gezet. Dus even inloggen op de router en kijken bij wireless instellingen hoe de instellingen daarvoor staan en aanpassen.
 • [quote:0910360532="spek0156"]Dat is in het verhaal usb 2.0?[/quote:0910360532]Nee, dat was niet de bedoeling. Maar hetzelfde verhaal zou van toepassing kunnen zijn op andere hardware.
  De oorsprong van de problemen kan zijn dat Windows XP ongeschikte drivers gebruikt, onlangs ook iets dergelijks vastgesteld dat een ooit goed werkend USB 2 kaartje niet meer werkte onder XP, maar wel werkte op Windows 8. Ik heb geen geschikte drivers kunnen vinden.

  Nu is het wel zo dat de snelheid op USB1.1 maximaal 10Mbit/s is. Dus de maximale snelheid van 54Mb/s zal dan niet bruikbaar zijn.

  Inderdaad ook even de router instelling checken betreffende b/g/n. Mogeljk dat Wpa2 ook niet werkt op oudere Wlan kaartjes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.