Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wifi op boerderij en familiehuis

Anoniem
andre@home
5 antwoorden
 • Mijn familie heeft een boerderijwoning. Met daarin wifi. Op zo'n vijftig meter afstand bevindt zich het huis van een ander familielid. Tussen de boerderijwoning en het andere familiehuis bevinden zich alleen wat lage en hogere bomen. Het Wifibereik van de boerderijwoning is niet sterk genoeg om ook in het familiehuis te kunnen internetten. Mijn vraag is hoe kan ik dit kabelloos overbruggen? Ik zit te denken om in de boerderijwoning een repeater te plaatsen. Maar zijn deze wel sterk genoeg om tot in het huis van de familiewoning goed internetbereik te hebben? Heeft iemand hier ervaring mee? En waar zou je de repeater dan het beste kunnen plaatsen?
 • Niet de goedkoopste oplossing maar je zou het met een straalzender kunnen doen maar dan praat je al gauw over ¤ 500 ben ik bang of je moet eens op marktplaats kijken.
 • [quote:3d5e4106cd="pang"]Niet de goedkoopste oplossing maar je zou het met een straalzender kunnen doen maar dan praat je al gauw over ¤ 500 ben ik bang of je moet eens op marktplaats kijken.[/quote:3d5e4106cd]

  Bedankt voor je reactie maar dat is gewoon te duur.
 • Welke ontvangssterkte heb je nu? Eventueel inssider gebruiken voor de cijfers. Met een goed geplaatste antenne aan beide zijden moet een en ander mogelijk zijn, Geen topsnelheid, maar ik kon zelf 40 m vanaf mijn woning wel wifi ontvangen en toen was de zender niet optimaal geplaatst. Zelf zit ik te denken aan twee Wlan kaartjes. Eventueel een extra router/repeater toevoegen met optimale antenne plaatsing. Hoeveel computers gaan gebruiken van de verbinding? Met eentje is de olossing namelijk het eenvoudigst.
  Liggen er nog leidingen tussen de woningen die benut kunnen worden? Een LAN kabel geeft de beste verbinding en vraagt nagenoeg geen extra hardware afgezien van de aansluitwensen van de gebruiker.
 • Ga eens op zoek naar een leverancier van Engenius spul. Dit zijn goed (indoor en outdoor) wireless bridges die een afstand van 50 meter met gemak kunnen overbruggen. Volgens mij hoeft een set van twee bridges nog geen 500 euro te kosten…

  Zie www.engeniustech.com voor meer info…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.