Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Probleem met internet-verbinding

Anoniem
None
5 antwoorden
  • Hallo,
    Ik heb sinds enkele weken het volgende probleem:

    Ik heb een wireless modem
    outer waarmee ik met mijn laptop verbinding maak. Het signaal is uitstekend, alle lampjes die op de modem
    outer moeten branden, branden correct, maar soms valt de verbinding met het internet gewoon weg of is ze tergend traag. Als de internetverbinding wegvalt, zie ik op de laptop geen geel driehoekje met uitroepteken, waardoor het lijkt alsof er nog een verbinding met het internet is. Ook zie ik dan de verzonden en ontvangen bytes nog omhoog gaan.

    Ik heb de indruk, maar dat is een puur subjectieve indruk, ik heb het niet gemeten of zo, dat het iets beter gaat als ik de laptop met een kabel verbind met de modem
    outer.

    Ik zou me vanavond eens bezig willen houden met uitzoeken wat het probleem precies is, maar ik heb geen flauw idee in welke richting ik moet gaan zoeken. Heeft hier iemand suggesties?

    Groetjes,
    Em.


  • "branden correct, maar soms valt de verbinding met het internet gewoon weg" : het liefst zagen we hier luid en duidelijk staan of de lampjes nu wel of niet blijven branden tijdens het (deels) wegvallen van internet.
    je zult zeker moeten weten of het probleem aan de kant van de muur - modem ligt of in het circuit modem - pcs.
  • De lampjes blijven ten alle tijde branden alsof er niets aan de hand is. Internetverbinding of niet, de lampjes branden alsof er wel internetverbinding is…
  • oké, hebben we dat duidelijk.
    ik zou hoe dan ook beginnen met
    - de modem-router en de pc uitzetten
    - trek de stroomdraad van de modem een minuutje los
    - herstart de modem, en als ie helemaal klaar is herstart je de pc

    wat ik dan zou doen: de netwerkadapters opnieuw installeren. als volgt:
    - ga configuratiescherm-(xp:systeem-hardware)-apparaatbeheer
    - klik plusje voor netwerkadapters open
    - selecteer draadloze adapter,
    - klik rechts en kies installatieongedaan maken cq verwijderen
    - sluit schermen netjes af en herstart de pc
    - bij herstart installeert windows de adapter opnieuw maagdelijk.

    vervolgens zou ik datzelfde doen met de bedrade adapter.
  • Ik heb dit allemaal gedaan, maar het helpt niet. Ik surf momenteel aan een snelheid van 1,6 Mbps, een beetje traag toch als men je 4 Mbps beloofd heeft.
    http://www.speedtest.net
    esult/-1.png

    Met mijn tablet heb ik trouwens dezelfde problemen, dus met mijn laptop is niets mis, want dan zou het met de tablet wel gaan. Er moet dus iets schelen aan mijn modem of aan de aansluiting.

    Ik zou de modem wel eens volledig willen resetten, maar weet niet of dat veel zal uithalen.

    Het zal in elk geval voor morgen zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord