Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerksnelheid verhogen in router

Anoniem
rob bogers
7 antwoorden
  • Ik heb een Fritzbox 7340 en in het netwerk LAN1/LAN2 van dit modem zitten twee apparaten die via Cat6 kabels zijn aangesloten. Sinds enige tijd als ik Blu-ray films vanaf mijn NAS afspeel op de TV (een verdieping lager) dan valt de tekst af en toe weg.

    Nu kijk ik in de eigenschappen van het modem en zie daar bij Netwerk > Devices and Users dat de NAS op LAN1 een snelheid heeft van 1Gbit/s en de mediaplayer Eminent 7385 op LAN2 een snelheid van 100 Mbits/s heeft.

    Op het tabblad Netwerk settings zie ik ook dat het Lan 2 100 Mbit/s weergeeft en LAN 1 1Gbit/s, dit heb ik voor de Eminent gewijzigd in 1Gbit/s maar op het tabblad Devices and Users zie ik geen wijzigingen dat LAN 2 nu ook op 1Gbit/s staat. Kan iemand mij even helpen dit op te lossen, ik denk dat dit met het probleem van het haperende geluid te maken zou kunnen hebben.

    Groetjes Rob
  • Hier nog even de bijbehorende afbeeldingen van de instellingen in het modem.

    [img:68460736e1]http://i77.photobucket.com/albums/j55
    obbogers/Lan1_zps9b66dbe1.jpg[/img:68460736e1]




    [img:68460736e1]http://i77.photobucket.com/albums/j55
    obbogers/Lan1_2_zpsb39d84fa.jpg[/img:68460736e1]



    Ik hoop dat dit helpt.

    Rob
  • staat er soms een switch tussen die maar max 100 mb aankan

    of kan het andere apparaat niet harder dan 100 mb
  • Zo te zien heb je op LAN1 en LAN2 een switch aangesloten om voldoende poorten te hebben. Weet je zeker dat de switch op LAN1 1Gig ondersteunt?
    Andere vraag: kabels zelf gemaakt? Daarbij de juiste aansluitingen en paringen van de aders aangehouden? Bij incorrecte aansluiting schakelen veel devices terug in snelheid (100Mb of zelfs 10 Mb).
  • Er staat een switch tussen het modem en de PC maar dat is een 1Gbit/s switch (TP-link TL- SG1005D en er staat Gigabit switch op, dus dat moet goed zijn. Maar het device wat op LAN 2 is aangesloten loopt niet via de switch!

    Configuratie: op benedenverdieping:

    het modem met 2 lan poorten;

    op lan 1 zit een CAT6 kabel aangesloten en die loopt naar de eerste verdieping naar de switch, waarop de PC, mijn NAS en nog een PC is aangesloten.

    op Lan 2 zit de EMinent 7385 mediaplayer ook via eenzelfde tweede switch, dus ook Gigabit.

    Kabels zijn op de juiste manier aangesloten, dus oranje wit op 1 en bruin op 8 en natuurlijk de tussenliggende aders op 2 t/m7.

    Groet, Rob
  • Toch nog even aan het experimenteren geweest met een nieuwe zelfgemaakte CAT6kabel en nu is het netwerk op LAN2 wel 1 Gbit/s, dus toch!

    Bedankt voor de hulp en reacties,

    Groet,

    Rob
  • [quote:907a644153="rob bogers"]Kabels zijn op de juiste manier aangesloten, dus oranje wit op 1 en bruin op 8 en natuurlijk de tussenliggende aders op 2 t/m7.

    Groet, Rob[/quote:907a644153]

    Voor alle zekerheid toch nog even de volledige lay-out:
    1 - Oranje/Wit
    2 - Oranje
    3 - Groen/Wit
    4 - Blauw
    5 - Blauw/Wit
    6 - Groen
    7 - Bruin/Wit
    8 - Bruin

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord