Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Geen verbinding met draadloos netwerk

Anoniem
Renaldo
25 antwoorden
 • Ooit eens eerder hier een hulpvraag neergezet en toen goed geholpen met ook nog eens het gewenste resultaat!

  Nu opnieuw een probleem:
  Manlief krijgt ineens geen internetverbinding meer via draadloos netwerk op zijn notebook. Hoogstwaarschijnlijk na een update van Windows Vista.
  We hebben er allebei weinig verstand van. Bij het netwerkcentrum zien we wel opeens een "2" staan, achter het netwerknaam.
  Hij krijgt contact via D-link en daar heb ik de verbinding al verwijderd en opnieuw verbonden. Dat gaat, maar opnieuw met een 2 erbij.
  Ik heb ook een notebook met Windows 7 en ik heb geen problemen.

  Kan iemand ons helpen?
 • Vista onthoud de profielen en dan kan het gebeuren dat je een 2 (of 3 ect..) er achter krijgt te staan bij opnieuw aanmaken. Dat kan verder geen kwaad opzich. Wat niet helemaal duidelijk is nu, is of de verbinding wireless wel lukt, maar geen internet verbinding tot stand komt?
 • Aan de kabel lukt wel, maar draadloos niet. Ik heb nu niet alle profielen weggegooid, voordat ik jouw antwoord las. :(

  Ik ben nu opnieuw aan het opstarten.
 • Ik had dus alle profielen wel weggegooid. Opnieuw opstarten maakt niets uit. Nog steeds geen internet. :(
 • Systeemherste hebben we ook al geprobeerd, maar dit lukt niet.

  D-link geeft aan verbinding te hebben, maar er is geen internet.
 • Dit kan een driver probleem zijn. Sluit 'm met de kabel aan en via apparaatbeheer een driver laten zoeken (windows update)
 • Ja, de verbinding komt wel tot stand, maar er is geen internet. Sorry, als ik niet duidelijk ben.
 • Log eens in op de router en zet daar de beveiliging eens op WEP (64bit) (ipv WPA) en probeer daarna met een vers profiel. Zo ja nu werkt het wel? Dan bijna zeker een driver probleem van het wlankaartje
 • Net klaar met het windows update gebeuren. Alle drivers zijn bijgewerkt.
  Ik ga nu dat andere proberen, wat je schreef.

  Wat bedoel je met WLAN-driver? Is dat die D link?
 • Wij hebben een Horizon van UPC. Naar WEP lukt niet, krijg de volgende melding:

  Kan geen gegevens achterhalen via SCM-interface.
 • Hoe het kan, weet ik niet, maar op dit moment blijkt, dat als we dicht bij de router zitten, dan doet hij het. En als mijn man op zijn vaste plek gaat zitten, dan doet hij niets.

  Waar moet ik dan de oorzaak zoeken? UPC heeft recent een update uitgevoerd voor de Horizon, kan het daar mee te maken hebben? Maar waarom heb ik er geen last van?
 • HELP!!!!!
 • Aha, dus een probleem met de AFSTAND… Het kan ook dat er meerdere routers op hetzelfde kanaal uitzenden. Log dus weer in op de router en zoek bij wireless instellingen naar het gebruikte kanaal. Staat die nu op "automatisch"? Kies dan voor een vast kanaal. Begin bij 1 en test of het werkt. Je hebt 13 kanalen beschikbaar, dus doe je best :wink:
 • Inmiddels hebben wij de indruk dat het aan de D Link ligt. Ik heb dat ding namelijk op mijn computer aangesloten en dan heb ik hetzelfde probleem. We hebben ook even naar de kanalen gekeken, maar we zitten op een schoon kanaal.

  Kan het nog aan een instelling liggen m.b.t. de D link?

  Overigens hartstikke bedankt voor het meedenken!!!
 • Als de UPC router op hetzelfde subnet zit als de Dlink (dezelfde IP range) dan kan de Dlink geen werkende gateway vinden. (raakt in een loop)

  Verander in de Dlink de IP range eens. Stel het start IP is nu 192.168.[b:b1665796c7]1[/b:b1665796c7].1 wijzig dit dan naar 192.168.[b:b1665796c7]2[/b:b1665796c7].1

  Na het saven en rebooten van de Dlink, ook de PC's ect. even opnieuw opstarten om een nieuw IP uit de gewijzigde range te verkrijgen.
 • Waar verander ik dat dan? In de software van D link zie ik geen mogelijkheid hiervoor. Daar waar jij aangeeft dat ik de 1 in een 2 moet wijzigen heb ik drie cijfers staan. Evengoed dan de eerste cijfer wijzigen?
 • Als ik in de router koekeloer dan zie ik het IPadres wat eindigt op een 5, wat de D link ook doet, disconnect staan. Ik zie geen mogelijkheid om dit te veranderen. Pffff…….

  Volgens mij zijn we er bijna!
 • [i:eddb27f681](quote)Waar verander ik dat dan? In de software van D link zie ik geen mogelijkheid hiervoor. Daar waar jij aangeeft dat ik de 1 in een 2 moet wijzigen heb ik drie cijfers staan. Evengoed dan de eerste cijfer wijzigen?(unquote)[/i:eddb27f681]

  Het gaat om de 3de reeks van de 4
  Als er nu 3 getallen in de 3de reeks staan (bv) 192.168.[b:eddb27f681]123[/b:eddb27f681].1 dan haal je ze alle 3 weg en alleen een 2 ervoor in de plaats.

  Ik ga er nu wel van uit dat de Dlink via de WAN/internet poort met het UPC modem/router is verbonden.
 • Peter, de D link zit in de notebook van mijn man.
 • Ach, o jee, dan gaat mijn voorgaande verhaal helemaal niet op. Ik ging er vanuit dat de Dlink een router was, maar dat lijkt dus niet het geval en betreft het een wireless kaartje of usb wireless adapter.

  Wellicht een ouder type? Heb je bij Dlink op de website naar een betere/nieuwere driver gezocht?
  http://www.dlink.com/nl/nl

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.